maandag 19 augustus 2024

Noorderlicht in de Stevenshof

Vandaag stond voor een deel in het wegwerken van de achterstand als gevolg van de fietsvakantie naar de Veluwe.

Naast het wegruimen van de tent was er de eerste was, die opgehangen moest worden, er moes gezogen worden en het bestek van de vakantie kreeg een flinke beurt. En uiteraard waren er de boodschappen die gedaan moesten worden, daar er weinig voorraad in huis was. Op weg naar "De Helianth" fietste ik langs IJshal De Vliet, waar ik aan ijsmeester Wiemer Sjoerdsma wilde vragen, of er nog klussen gedaan moesten worden. Dat bleek morgen al het geval te zijn.

Ik nam het ronselen van de vrijwilligers voor het schilderen van de funbaan op me. Thuis gekomen stuurde ik een app naar een viertal groepen schaatsvrienden. Vorig jaar kwamen er 26 schilders op zo'n op af!
Vanavond fietste ik naar Jos Drabbels voor de wekelijkse droogtraining van IJVL en VIJL. Onder leiding van Peter Daleman werden we flink onder handen genomen. Vorige week was de training vanwege de hitte niet doorgegaan en soms leek het wel, of Peter de training van vandaag met die van afgelopen maandag had samengevoegd.

Het was kortom een pittige, maar wel gevarieerde droogtraining in de Munnikenpolder aan de oever van de Does.

Nu doe ik sinds 1987 mee aan de droogtraining, maar er zaten zelfs voor mij nieuwe oefeningen bij. Nieuwe prikkels in de training zijn altijd goed.
Op de terugweg met Jos Drabbels kwam op een gegeven moment het noorderlicht ter sprake.

We hadden in de familieapp berichten gezien, dat de kans op maandagavond de kans groot was om het noorderlicht en vallende sterren te kunnen zien, maar op de Veluwe hadden we deze natuurverschijnselen niet kunnen ontwaren.
Jos had het vorige week op het strand vrij vaag gezien, maar toen hij rond middernacht thuiskwam, was het veel duidelijker zichtbaar.


Ben je er even niet bij en dan krijg je dit: noorderlicht in de Stevenshof!!!
Maar ja, je hebt altijd baas boven baas. Hans Buis maakte in Diphoorn deze schitterende foto van een vallende ster in het noorderlicht.

Geen opmerkingen: