woensdag 28 augustus 2024

Zwolle

Om 6 uur werd ik wakker voor een sanitaire stop. De tent was nog nat, maar de zon ging nog schuil achter de bomen om het veld heen. Hoge bomen vangen niet alleen veel wind, maar ook veel zon.

We lazen nog wat in de tent en gingen er om 8 uur uit. We ontbeten met aardbeien en wilde perzik onder het afdakje en wachtten tot om 9 uur de receptie open ging. Ik liep er naar toe en betaalde voor 2 nachten kamperen op landgoedcamping "Molecaten". Tevens haalde ik de bestelling op van 2 croissantjes en 4 volkorenbroodjes.

Na het ontbijt fietsten we naar het mooie centrum van Hattem, waar Ada een veldboeket kocht bij een bloemenwinkel vlak bij de molen. Deze was goed ingepakt, zodat we ermee konden fietsen. Het boeket paste goed in de Ortlieb-tas. Daarmee fietsten we naar de veerpont.

Met "Kleine veer" werden we de IJssel overgezet en fietsten aan de overzijde de dijk op en Zwolle in. Redelijk snel kwamen we op deze warme zomermorgen bij tante Aad aan, waar we hartelijk werden ontvangen. Daar het in de tuin te warm was, dronken we in de kamer koffie en koude chocolademelk met een stuk zelfgemaakte appeltaart erbij.

We praatten bij over het wel en wee en aan het eind van de ochtend kon Ada haar hart ophalen met een klusje in de tuin: de taxus snoeien. Ik knipte de takken kleiner en deed deze in de gft-bak.
We lunchten met elkaar in de kamer, waarna we afscheid namen van deze 94-jarige tante.
Samen fietsten we naar het centrum van Zwolle, waar we bij Bever een nieuwe campinggazkop kochten alsmede een beter fietspompje. Samen met een paar kleine aankopen bij Dille & Kamille pedaleerden we naar het pontje in de uiterwaarden toe. 

Het was een broeierige middag en de bewolking werd dikker en dikker. In Hattem deden we nog wat boodschappen voor het avondeten.

Op weg naar de camping hoorden we het rommelen in de verte en voelden we de eerste spetters. We waren net op tijd terug. Onder het afdakje konden we aanschouwen, hoe de hemelsluizen open gingen en er binnen een kwartier tijd een beek ontstond op het lage deel van ons veld.


We zaten droog en utterden wat tot de bui na een uur minder werd.

We aten een bonenschotel met als toetje een Skyr met muesli en aardbeien, zodat we een prima maaltijd hadden na 22 kilometer fietsen. Een soort rustdag dus, maar wel een natte....

Geheel in stijl sloten we deze woensdag, waarop Puck Pieterse Demi Vollering in de eindsprint van de Tour des Femmes aftroefde, af met La Chouffe Blond.

Geen opmerkingen: