donderdag 1 augustus 2024

Krasse knarren knipbeurt

Er stond vandaag een tweetal afspraken in mijn agenda. De eerste was met Aad Kleijweg, de tweede met Edwin Minnee. Beiden schaatsen mee met de "Krasse knarren" in IJshal De Vliet.
Vanmorgen fietste ik naar Aad toe. Vanaf zijn huis liepen we naar het park van "Cronesteyn", waar we de intervaltraining van driemaal een kilometer deden.

We deden het wat rustiger aan. Bij de warming up voelde ik de spieren in mijn linkernek en linkerschouder. Dat was het gevolg van het sjouwen van mijn kleinzoon, nadat hij in de metro naar Rotterdam in slaap gevallen was. Nu kun je wel voluit gaan, maar de kans dat je door een onverhoedse beweging een blessure oploopt is dan een stuk groter. Daar de jongens volgende week weer komen logeren, wil opa Breed dan hersteld zijn, zodat hij hen gewoon weer op kan tillen.
Op deze bewolkte morgen met temperaturen van net onder de 20 graden was het goed uit te houden in de tuin, waar we na de training van ruim 8 kilometer muntthee dronken, terwijl we even bijpraatten.
Ik haalde even een paar boodschappen bij "De Helianth", waarna ik me thuis douchte en aansluitend lunchte. Daar zag ik op mijn mobieltje, dat Nederland bij het roeien een wederom een gouden en een zilveren medaille gewonnen had.

De vrouwen van de vier-zonder wisten de vier van Groot-BrittanniĆ« nu wel nipt voor te blijven en pakten het goud. De mannen van de dubbeltwee haalden het zilver op. De Leidenaar Stef Broenink aast ook op een plaatsje in de koets bij de 3 Oktoberoptocht. 

Ik fietste naar de volkstuin om samen met Ada naar Katwijk te trappen, waar ons beiden een knipbeurt van Edwin Minnee te wachten stond. De bewolking was wat dikker, maar bij ons bleef het droog. De buien bleven onder de grote rivieren en langs de Oostgrens.

Nadat Ada haar zomerkapsel had gekregen, was ik aan de beurt. Ik bracht de groeten van Aad over alsmede het verzoek van hem of Edwin op dinsdag niet wat vaker met de "Krasse knarren" mee wilde schaatsen. En zo hadden we meteen voldoende gespreksstof voor tijdens de knipbeurt. Uiteraard zorgde ik ervoor, dat ik bij het scheren niet te veel bewoog.
Via de volkstuin fietste ik naar huis, waar ik na de Krasse knarren knipbeurt met 40 kilometer op de teller een alleraardigst begin had van augustus.

Geen opmerkingen: