vrijdag 23 augustus 2024

Tropisch woud

Door de warmte was het een nacht met diverse onderbrekingen geworden. Er was een heldere sterrenhemel op de Veluwe, maar door de vele bomen zagen we geen vallende sterren en geen noorderlicht. In de Stevenshof daarentegen....

Om 7 uur waren we wakker en gingen eruit. We ontbeten op het grasveldje voor de tent, die we na het laatste uit Leiden meegenomen brood opgegeten te hebben, afbraken. Daarna laadden we de fietsen op en reden naar "Bok", waar we onze kleinzoons ophaalden. Met hen wandelden we terug naar "Het Speulderbos".

Na een tropische nacht gingen we zwemmen. De oudste mocht in het 1,40 meter diepe bad, de jongste onder toeziend oog van opa in het pierenbad. 

De jongens konden er geen genoeg van krijgen op deze warme ochtend. Nadat ze aangekleed waren, konden ze nog een tijdje spelen in het speeltuintje. Om 12 uur waren we terug op "Bok" en even later fietsten we weg.
We reden naar Garderen toe, waar we meer mogelijkheden hadden om door de bossen te rijden. Hoe meer schaduw, hoe liever.

Het zou 's middags net geen 33 graden Celsius worden.
Over de Paleisweg reden we naar De Beek en vandaar naar Leuvenum, waar we op de paarse heide een banaan aten.

Bij de Elspeter heide aten we op een bank in de schaduw een paar mueslibollen, waarna we de heide overstaken. In de zon was het een bakoven.

We beklommen de Turfberg om in Vierhouten op een terras neer te strijken. Samen aten we een worteltaart, een frambozenyoghurttaart en 2 groentekroketten met brood en dronken we een cappuccino en 3 alcoholvrije biertjes. Het kostte enige moeite om na het relatief koele terras weer een stukje in de zon te moeten fietsen op glooiend terrein.


Vlak langs "Het verscholen dorp" fietsten we door de bossen naar Tongeren, waarna we door het tropische Veluwse woud en af en toe een heideveld naar Hattem trapten.
Daar hoorden we onweer, toen we op ons bekende plekje op camping "Molecaten" onze tent opzetten. We maakten haast en de tent stond bijna helemaal, toen de eerste regendruppels vielen. 


Ada ging onder een afdakje van een grote trekkershut zitten, terwijl ik de tent inruimde. Daarna gingen we samen douchen. Na 54 kilometer fietsen in tropische temperaturen ben je flink bezweet.

De dames uit de Tour de Femmes konden daar over meepraten, want zij hadden vandaag zowaar twee etappes!
Ada ging boodschappen doen na de korte bui, terwijl ik het dagboek bijwerkte. We aten een salade met toastjes met kaas en yoghurt met aardbeien en muesli en een La Chouffe blond toe. Heerlijk!

Na de vaat brak er weer een onweersbui los, ditmaal een echte. We brachten de avond dan ook onder het afdakje door met de terraslamp aan. 
Om een uur of half 11 lagen we in onze slaapzak. Nu het iets minder warm was konden we genieten van een weldadige nachtrust.

Geen opmerkingen: