zondag 25 augustus 2024

Hengstenbal

Na een rustige start op deze zondagmorgen fietste mijn vrouw na het ontbijt naar de volkstuin, waar ze even wat moest regelen. Ik had met haar afgesproken, dat ik daar om 11 uur ook zou zijn, zodat we samen naar de Buitenkaag zouden fietsen, waar we met de familie Breed bij brasserie "Matts" hadden afgesproken.


Waar we normaliter met zijn allen aan één lange tafel zaten, daar was nu een lange tafel, waar alle vrouwen aan zaten en een kleinere tafel, die haaks op de andere tafel stond, waar het mannelijke deel van de familie aan zat.
"Het lijkt wel een hengstenbal", verzuchtte ik.

Met zes mannen aan een bijzettafel hadden we het best gezellig, waarbij we er op letten, dat we goed kauwden. Niet alleen de kaakspieren, maar ook de lachspieren werden goed aan het werk gezet.

Om half 4 hadden we onze bordjes en glazen leeg en netjes betaald en ging ieder weer zijns weegs. Ada en ik deden dat, door de veerpont naar Kaageiland te nemen, waar we het fietspontje naar Oud Ade namen.

Op de boot raakte ik aan de praat met een Duitse vrouw, die op 600 meter hoogte in het ons bekende Zwarte Woud woont. Welk een verschil met de Haarlemmermeer, die 5 meter onder de zeespiegel ligt.

Inmiddels legde ik uit, dat je vroeger om de paar jaar en tegenwoordig maar af en toe over de Kagerplassen, waarover we nu voeren, kon schaatsen.

Bij Oud Ada zagen we een fietsbord met Pontjesroute. Deze volgden wen zo kwamen we op een onverhard pad, dat we niet kenden. Nieuwsgierig als we zijn, volgden we dit. Het kwam uit bij een aanlegsteiger, waar geen pontje lag.

Je kon bellen met een 06-nummer, maar gezien de tijd was het verstandiger om de kilometer terug te fietsen en de route van de Leiden Marathon op te pikken.

Om half 6 waren we weer thuis, waar ik nog net kon zien, hoe Adam Yates vandaag na een lange solo de heuveletappe in de Vuelta a España won.

Zij reden 178 kilometer met veel klimwerk, wij hadden een vlakke etappe van 36 kilometer met een ravitaillering tijdens een hengstenbal.

Geen opmerkingen: