vrijdag 2 augustus 2024

De morgenstond heeft goud in de mond

Vandaag hoefden we niet op onze kleinzoons te passen, zodat we de dag aan onszelf hadden. We hoefden niet om 6 uur op te staan, maar een uur later waren we er toch uit. Ada zou gaan zwemmen in het Valkenburgse meer. Zij ging op de fiets, ik liep er naar toe op deze fris begonnen dag.

Ik had dan ook een zweethemd met lange mouwen aangetrokken, daar ik wist, dat ik bij de droogtraining bij het strandje ook een aantal statische oefeningen deed. Op zo'n moment koel je in de wind wel af.


Ada had daar geen last van, maar die had met een ander element te maken: fris water.

Duidelijk was wel, dat Fokke en Sukke op een andere plek aan het zwemmen waren.

Ada kleedde zich aan en fietste naar huis, waar ze zich afdouchte. Ik nam na 5 kilometer hardlopen op een nuchtere maag uiteraard ook een douche voordat we samen gingen ontbijten. Ik woog 66,8 kilo, maar daar kwam snel het een en ander bij.

Na thuis koffie en thee gedronken te hebben ging Ada naar de volkstuin, terwijl ik naar fietsenmaker Van Vliet fietste om de spaken van mijn nieuwe achterwiel te controleren en ze opnieuw te spannen.
Langs IJshal De Vliet reed ik naar "De Helianth" toe. Een gedeelte van het rode asfalt was aangebracht op het fietspad annex inloopbaan.


Bij thuiskomst zag ik, dat Ymkje Clevering en Veronique Meester bij het roeien goud hadden gewonnen in de twee zonder.

Daarna was de chaotische finish van het zeilen. Odile van Aanholt en Annette Duetz wisten na een foute finish ternauwernood het goud voor de zeilsters van Zweden weg te grissen.

Ons sporten in de morgenstond bracht goud in de mond. En daar succes vele vaders heeft, ben ik niet te beroerd om mijn aandeel in dit succes te claimen....

Goed voorbeeld doet goed volgen!

Geen opmerkingen: