dinsdag 20 augustus 2024

We zijn weer begonnen

Overal in de omgeving verschijnen de posters met "De scholen zijn weer begonnen".

Strikt genomen klopt dit niet, want dat gebeurt pas aanstaande maandag. 

Wie wel begonnen waren, waren de vrijwilligers van IJshal De Vliet. De ijsbaan gaat op 6 oktober weer open voor het publiek, maar voor het zo ver is, moet er nog aardig wat gebeuren. Vandaag was dat het opnieuw schilderen van de vloer van de funbaan.

Doordat vorig seizoen de vloertemperatuur maar met 1 graad per dag omlaag gebracht kon worden, ontstond er veel condens, hetgeen voor de verf op waterbasis funest was. Op aardig wat plekken was de verf niet goed aan de betonnen vloer gehecht. Door het ijs op die plekken wit te schilderen en er een ijslaag overheen te doen, konden we het aardig camoufleren.

IJsmeester Wiemer, Richard en Frits waren net begonnen met deze klus, toen ik me bij hen voegde. 

Een half uur later kwam ijsmeester Marcel onze gelederen versterken.

Ik nam de rand langs de boarding voor mijn rekening met een kleine roller. Wie mij altijd al een randfiguur heeft gevonden: vandaag kon ik dat niet ontkennen....

Het grote verschil met vorig jaar was, dat er op de shorttrackbaan nog steeds kunstijs lag, waarop de kunstschaatssters zich uitleefden. Al vervend wist je meteen, waarom je dit werk deed....

Om half 4 was de funbaan gedaan.

Morgen gaat een groepje de lijnen uitzetten, zodat we later in de week de nog niet goed gedekte verfplekken van een nieuwe laag kunnen voorzien. Wij zijn weer begonnen.

De regen ook, want toen ik om 4 uur in regenpak naar huis fietste, kwam het halverwege met bakken uit de hemel.


Gelukkig is IJshal De Vliet overdekt....

Geen opmerkingen: