donderdag 8 augustus 2024

Een dagje naar het strand

Om kwart over 6 hoorden we geluiden uit de kinderkamer. De jongste kleinzoon was wakker en hij deed zijn best om zijn broer ook wakker te krijgen.

Dit leek ons niet zo'n geslaagd plan, dus opa haalde hem uit bed met de belofte om voor te gaan lezen. 

Om half 7 in de morgen was Boer Boris een goede keuze. Boeren gaan immers ook vroeg uit de veren. Bij het krieken van de dag, deed opa hiervan verslag.
De oudste werd om een uur of 7 wakker en hij sloop stilletjes naar beneden en dekte de tafel voor ons vieren. Wat een leuke verrassing voor opa en oma!
Het was heerlijk zomerweer, dus we hadden wel zin om naar het strand te gaan. Vroeger gingen we meestal naar Katwijk, maar sinds de nieuwe fietstunnel onder de A44 er is, is Wassenaar dichterbij gekomen voor ons.
Met onze eigen en een geleende fiets met achteropzitje vertrokken we via de Oostduinweg naar het strand, waar we de kinderen en onszelf goed insmeerden, daar de zon hoog aan de hemel stond.
We zochten een plekje vlak bij een gisteren gegraven zandkasteel en pal naast een kuil met omwalling, die net gebouwd werd. Inderdaad, het waren Duitsers.

De kinderen vermaakten zich uitstekend op het strand. Lekker schooieren, pootje baden,  kuilen graven, met een bal spelen en schelpen zoeken.

We hebben niet gezwommen. Dat was volstrekt overbodig. Sharon van Rouwendaal had voor Nederland al goud gewonnen in Parijs. Dat konden we toch niet overtreffen.

Na 2 uur verlieten we het strand met ons ku(n)stwerk als tijdelijk cultureel erfgoed.

Bij de strandopgang namen we een cappuccino, een slush en een tweetal ijsjes. De jongste viel achter op de fiets in slaap. Hij werd pas weer wakker, toen we thuis waren. Het dagje naar het strand van ons verliep een stuk beter dan dat van Heere Heeresma.

Ik ging nog even naar de volkstuin om op sommige plekken water te geven en tomaten, bramen en een komkommer te plukken. We aten macaroni met Romanescu en een gevulde tomatensaus en yoghurt met veel fruit en muesli. Om 9 uur sliepen de jongens en hadden onze hockeyers goud, waar topfavoriete Femke Bol op de 400 meter horden op brons bleef steken.

Al met al was het een prima dag.

Geen opmerkingen: