maandag 5 augustus 2024

Een modderfiguur in Moddergat

Vanavond hadden we met de droogtrainingsgroep van IJVL en VIJL de maandelijkse strandtraining. Nu stuur ik meestal een uitnodigende aankondiging met een foto of een cartoon erbij. Dit keer was het er eentje van het wadlopen in de Banter See bij Wilhelmshafen vorig jaar.

Het onderschrift was: "Wil je komend schaatsseizoen geen modderfiguur slaat, kom dan om half 8 naar de skeelerbaan van Katwijk. Voor de liefhebbers is er na afloop zwemmen dan wel pootjebaden.

Ik had veel verwacht, maar niet dat ik op dit vlak afgetroefd zou worden. Op de groepsapp kregen we deze foto toegestuurd vanuit......Moddergat!!!!

Nu ken ik Moddergat zelf ook. Een prachtig plaatsje aan de Waddenzee, maar met een tragisch verleden.


Met Jos Drabbels reed ik mee naar Katwijk, waar we met een groep van 14 mensen aan de strandtraining begonnen. Het was een prachtige zondagavond en we hadden een mengeling van statische oefeningen en zware zoals het beklimmen van een duinopgang en een lange strandstoelslalom, die lastiger was doordat de windschermen allemaal uitgezet waren.

Na een uur trainen liepen we naar "Het Wantveld", waar het terras nog open was. We zouden tot 9 uur kunnen bestellen. We moesten onze spullen nog ophalen bij de auto's, dus deze trainer zag af van de oefeningen op de betonplaten omhoog.
Met een achttal mensen gingen we zwemmen en in de golven duiken. Het Noordzeewater was lekker en met de door Jaap de Gorter meegebrachte volleybal oefenden we de natte versie van beachvolleybal onder een prachtige zonsondergang.

Het terras van "Het Wantveld" zat nog redelijk vol, maar wij konden om half 10 geen drankje meer bestellen op deze verder perfecte zomeravond. De IJVL-ers, die niet de Noordzee hadden getrotseerd, hadden wel een drankje, omdat zij er eerder waren.
Op mobieltjes keken we naar de slotrondes van de 5 kilometer, waarbij Sifan Hassan een bronzen medaille pakte. Zij sloeg geen modderfiguur.

Thuisgekomen keek ik naar de finale van het 3x3, waarbij de van ZZ-Leiden bekende Worthy de Jong oranje aan de eerste gouden medaille in deze tak van sport hielp.

In Parijs sloegen we geen modderfiguur. In Moddergat daarentegen....

Geen opmerkingen: