woensdag 8 december 2021

De blauwe hut

In deze decembermaand, waarin mensen goedgeefser zijn dan anders, wil ik de aandacht vestigen op een goed initiatief.

Stichting De Blauwe Hut wil een plek aanbieden aan gezinnen, die te maken hebben (gehad) met een ernstige ziekte(geschiedenis) van één van de gezinsleden. De blauwe hut is onlangs in de bossen bij Rhenen geplaatst.

De initiatiefnemers Eric en Mariët Spierings ken in via de Leidse IJshal, waar laatstgenoemde actief was bij de schaatslessen voor de G-schaatsers van de IJVL. Haar man was een behoorlijk goede hardloper. We waren redelijk aan elkaar gewaagd en hebben in de middenmoot op de langere afstanden diverse malen de degens met elkaar gekruist. De befaamde wedstrijd in de wedstrijd.

Geheel in lijn hiermee organiseerde de stichting de Last man standing run op 27 maart 2021als sponsorloop. Ik weet niet, of deze loop nogmaals georganiseerd gaat worden.
Daarnaast kan men mondkapjes bestellen, waarvan de opbrengst eveneens naar De Blauwe Hut gaat. Het leuke voor sporters is, dat er ook mondkapjes met fietsen en schaatsers te koop zijn.

Met dit soort kleinschalige acties wordt dit kleinschalige project van de grond getild. Heeft u nog mondkapjes nodig, is het niet nu dan wel in de volgende golf, denk dan ook eens aan De Blauwe Hut.
Gewoon doneren mag trouwens ook.

Geen opmerkingen: