woensdag 15 december 2021

Driemaal is schaatsrecht

Op woensdagmorgen haal ik veelal boodschappen op de Boerenmarkt en bij "De Helianth". Vandaag maakte ik een extra ritje. Met boodschappentassen in mijn fietstas reed ik naar het revalidatiecentrum, waar een zus van me komt te liggen om te herstellen van een operatie.
Ik wilde ter plekke een bos bloemen kopen en deze bij de receptie afgeven, daar er maar 2 personen per dag op bezoek mogen komen. Toevalligerwijze kwam ik gelijk aan met mijn zus en haar man en dochter.

Ik kreeg echter een veel beter idee, toen ik de kleine kerstbomen zag staan. Dat leek me een veel beter plan, nu ze in deze donkere dagen voor Kerst moet revalideren.  De kerstbomen van IKEA leken me een tikkeltje overdreven.

Met de kant-en-klare kerstboom kon ik toch nog iets leuks doen voor deze pechvogel.


Thuis gekomen ruimde ik de boodschappen op en lunchte vrij vroeg met Ada, daar ik om half 2 in de Leidse IJshal moest zijn voor het geven van schaatsles aan kinderen.
Een groep van 15 kinderen, die via Incluzio kennis kwamen maken met de schaatssport, bleek door het niveauverschil toch best een uitdaging. Eentje bleek al heel behoorlijk te schaatsen, twee anderen konden ook al aardig uit de voeten. De helft begon met rekjes. Aan het eind van het uur ging het met de rest ook niet onaardig.

Door de vervroegde Kerstvakantie had één van de trainers van Oegstgeest ineens allerhande werkzaamheden op school. Zodoende kreeg ik er ineens 12 kinderen bij. Ik gooide mijn programma helemaal om en ging met het thema kerstboom aan de gang.
We wandelden naar het bos, reden een rondje met gespreide takken, daarna takken in de wind, een rondje houthakken en tenslotte de dennenboom, die omviel met twee rondjes vallen.

Na de boom naar huis gebracht te hebben volgde nog het versieren met slingers, lichten en ballen en tenslotte de piek. Daarna volgde het kerstfeest met zijn cadeautjes, die gebracht werden en uitgepakt. Voor ieder geschenk had ik een bijpassende oefening!
De kersttraining was een feestles.

Daar ik om half 6 nog een vergadering over het Eerste Leidse Curlingkampioenschap had, kon ik een uurtje rondhangen, of helpen bij het G-schaatsen. Gerard van Tol kon nog wel wat hulp gebruiken. Zodoende gaf ik 3 uur op rij schaatsles. Driemaal is schaatsrecht.

Daar dit vrijwilligerswerk is, gaat de grote zak met geld aan mijn neus voorbij. Maar daar zit ik niet mee. De blije blik in de ogen van de kinderen is onbetaalbaar!

Geen opmerkingen: