maandag 6 december 2021

Maandag

Met zo'n 30 jaar ervaring als schaatstrainer was de maandag, behoudens de schaatslessen in de schoolvakanties, voor mij een onontgonnen gebied. 

Niet dat ik een aversie tegen de maandag had. Het kwam er gewoon niet van. Tot onze regering op het lumineuze idee kwam om alle sportcomplexen om 17.00 te sluiten. U moet maar denken: ze zijn niet voor niets al bijna een jaar demissionair.

In de Leidse IJshal vervielen de schaatslessen van de IJVL van zowel woensdag als vrijdag om half 6. Deze werden samengevoegd op de maandagmiddag. Dit gaf geen extra drukte. Er zijn bijvoorbeeld kinderen, die ook op andere sporten zitten of op muziekles.

Voordat ik vanmiddag om half 4 naar de IJshal fietste, dat ik al een paar ritten achter de rug. Vanmorgen reed ik naar de huisarts met een vraag, die gelukkig makkelijk te beantwoorden was.

Nu ik er toch was, kon ik meteen mijn bloeddruk op laten meten. Deze was lekker laag: 126 om 58. Het is wel eens ongeveer het dubbele geweest.
Rond het middaguur fietsten we op het warmst van de dag met onze kleinzoon naar de volkstuin.

's Nachts had het als één van de weinige plekkern licht gevroren op meetpunt Voorschoten

Wij hadden dus wel een blauwe maandag....
Dat gold niet voor de schaatsles. Met een groep van 16 kinderen van uiteenlopend niveau was het in het begin even puzzelen welke oefeningen het beste zouden werken bij deze groep, maar al snel liep het lekker.

Het diep zitten was een belangrijk aandachtspunt, net als het terugsturen en de zijwaartse afzet. Om 5 voor 5 waren alle kinderen van het ijs. Het dag was even wennen, maar ik was tevreden over de eerste training op maandag.

Geen opmerkingen: