dinsdag 28 december 2021

Bouwvakvakantie

Normaal gesproken zou dit de drukste periode van het jaar zijn in de Leidse IJshal. In de Kerstvakantie komen veel kinderen op de instuifschaatslessen af.

Zeker als het weer buitenactiviteiten niet echt stimuleert nodigt dit uit om de ijzers onder te binden op de overdekte kunstijsbaan.

Maar zoals bekend valt dit onder de binnensporten. Deze zijn rucksichtslos gesloten met één uitzondering: overdekte zwembaden mogen open voor zwemlessen voor kinderen. Daar valt iets voor te zeggen.
Mijn klomp brak echter, toen ik vanmiddag op de site van de NOS las, dat een Hilversums zwembad ouders niet hoeft te controleren op coronapas bij zwemles. Bij het geven van schaatslessen ben ik in de IJshal wel eens tweemaal op een dag gecontroleerd!

Waarom zit sportend Nederland in lockdown?  En waarom mogen toeschouwers wel naar ongecontroleerd naar binnen? Zou de voorzieningenrechter Midden-Nederland ook niet meteen schaatsles onder onderwijs kunnen laten vallen?

Schaatstrainers geven immers een eeuwenoud Nederlands cultuurgoed door!

Nu we het toch over de combinatie van schaatsen en zwemmen hebben: aan het eind van de ochtend ben ik naar het bouwterrein van Zwembad en IJshal "De Vliet" gefietst. Daar zat het hek echter op slot. De bouwvakkers hebben bouwvakvakantie.

In het nieuwe jaar zullen de bouwvakkers verder gaan.

Na thuis wat gegeten te hebben, trok ik mijn hardloopschoenen aan en liep naar het doodlopende weggetje, waar ik in de eerste lockdown zo vaak gelopen heb, dat ik het omdoopte in Corona-tion Street.

Meestal kom je er weinig verkeer tegen. Nu kwam ik op de 900 meter heen en de 900 meter terug op de Nieuwe weg maar liefst 7 auto's tegen. Zo druk is het zelden op deze doodlopende weg. Aan het eind van de weg is een manege met een open bak. Zou dat een verklaring kunnen zijn?

Na 6 kilometer hardlopen in voor december warm weer kon ik wel een douche gebruiken.

In 2021 zullen we dit soort fraaie plaatjes niet meer te zien krijgen.

Geen opmerkingen: