donderdag 9 december 2021

Het nieuwe normaal

Veranderingen wennen meestal vrij snel. Zo ook bij de "Krasse knarren" in de Leidse IJshal. Vorige week dinsdag was het druk dankzij de idiote maatregel om sportaccommodaties al om 5 uur te sluiten.

Vorige week donderdag was het wat rustiger, afgelopen dinsdag schaatsten we met 40 man op het gladde ijs en vanmorgen kwamen weer 30 schaatsers opdraven, die in gestrekte draf van start gingen.

Het streven om door minder sportmomenten het aantal contacten terug te brengen is uitstekend geslaagd!
Het was gezellig druk en met een snel peloton met soms 28 kilometer per uur, terwijl deze diesel het langzame peloton op sleeptouw nam met 24 in het uur. Alles ging goed op een valpartij na ruim een uur schaatsen. Iemand ging over de punt van de klapschaats en als je het kantelpunt gepasseerd bent, ga je onherroepelijk onderuit.

De klap tegen de boarding was onheilspellend, maar de schade viel gelukkig mee. Voor de rest verliep de piramide zoals vanouds met Wierd Wagenmakers, die de eerste en de laatste 5 rondjes voor zijn rekening nam.
Na de koffie en thee zou ik nog wat boodschappen doen in een drietal winkels in de Leidse binnenstad. In regenpak, want het regende weer eens in de kuststreek.

Ook dat valt heden ten dage onder het nieuwe normaal. Sinds de donkere wolken zich samen pakten, hebben we heel veel regen te verstouwen gekregen.

Geen opmerkingen: