maandag 20 december 2021

Schiphol

Normaal gesproken had ik vanmiddag de door de avondklockdown verschoven schaatsles van de IJVL in de Leidse IJshal gegeven. Maar ja, de regering slaagde er weer eens in om alle binnensportlocaties te sluiten.

Marijn de Vries heeft daar een uitstekende column over geschreven in Trouw. Ik citeer: "Dit is voor de sportschooleigenaren, die moeten verteren dat de McDonald’s tot essentieel is verklaard. En zij niet. Het gaat om gezondheid zegt u? Welnee. Het gaat niet om gezondheid als bijdragen aan de oplossing wordt bestraft, en het probleem vergroten wordt beloond. Waar het wel om gaat, nu zelfs het nieuwe regeerakkoord verstoken blijkt van een masterplan om mensen gezonder te maken? Ik heb steeds minder een idee."


Daar ik vernomen had, dat De Uithof wel open mocht blijven, keek ik vanmorgen op de site van deze kunstijsbaan in Den Haag. December zat al helemaal vol. Ik reserveerde snel twee ochtenden en twee middagen in de eerste helft van januari in de ijdele hoop, dat de Leidse IJshal dan weer open mag.
We gaan dus op herhaling.
Bij de weerkaarten was het eveneens een herhaling van zetten. Gisteren zag het er niet onaardig uit met de kans op natuurijs.

Vandaag waren we weer terug bij af, net als met deze lockdown.

Mijn klomp brak echter vanochtend, toen ik op de site van de NOS las, dat de winkels op Schiphol gewoon open zijn. 
George Orwell beschreef dit meten met twee maten uitmuntend in zijn novelle "De boerderij der dieren": "Alle dieren zijn gelijk, maar sommige dieren zijn meer gelijk dan andere."
Het wordt nog erger als je daarna het artikel leest over de geweldige prestatie, die Schiphol levert op het gebied van het importeren van corona in het algemeen en de omikronvariant in het bijzonder.

Van de 1300 personen, die zich tussen 27 november en 16 december vrijwillig lieten testen, waren er 163 positief, oftewel 12,5%. Bijna de helft had de omikronvariant.
Uit Zuid-Afrika komen dagelijks passagiers uit Johannesburg of Kaapstad aan. Van hen is 14% positief, ook al zijn ze met een verplichte negatieve test aan boord gekomen.

En wij hobbelen intussen maar door van lockdown naar lockdown met alle ongemakken van dien. Met de constante aanvoer van omikron naar Schiphol kon het wel eens een lange lockdown worden....

Geen opmerkingen: