woensdag 8 december 2021

Rondje Stompwijk

Vanmorgen werd ik blij, toen ik in Trouw de kop "Verschillende weerbureaus voorspellen een "horrorwinter", maar waarop baseren ze dat?" zag.

Uiteraard spraken diverse weerbureaus elkaar tegen Het KNMI hield het bij de constatering, dat je op dit moment tot hooguit 2 weken vooruit kan kijken, terwijl  Reinout van den Born van Weer.nl stelde, dat de winter koud en droog zou zijn, met in de tweede helft mogelijk langdurig winterweer. Hij verwacht een 1963 light.

Het Duitse weerbureau Kachelmannwetter, what's in a name, gaat helemaal vol op het orgel. Januari kan meer dan 10 graden te koud worden dan normaal. In dat geval kunnen we een Elfstedentocht als in 1963 tegemoet zien.

Van mij mag het, maar laten we eerst maar kijken, hoe het weer zich de komende maand gaat ontwikkelen. Voor hetzelfde geld zitten we met dit soort taferelen.

Na het ontbijt fietste ik naar de Leidse binnenstad om op de Boerenmarkt en bij "De Helianth" boodschappen te doen.

Na een niet al te koude start van de dag besloot ik om een rondje Stompwijk te fietsen. Ik reed via  Zoeterwoude met windkracht 5 tegen over stille weggetjes tussen de weilanden door naar Stompwijk.

Het was een goede training met het oog op de winter van 2022. De door corona opgelopen trainingsachterstand heb ik aardig ingelopen. Op een fiets met fietstassen met boodschappen erin vang je meer wind, dus je krijgt naast souplesse ook nog wat krachttraining als bonus.

Vanaf het verste punt fietste ik langs de Vogelplas naar huis. Deze golfde nog volop. Tot de Kerstvakantie hoeven we ons geen enkele illusie te maken.

Thuisgekomen na 26 kilometer fietsen ruimde ik de boodschappen weg en deed nog wat andere klusjes.
Na met mijn vrouw geluncht te hebben, kleedde ik me om. Ik zou om kwart voor 3 schaatsles geven aan Oegstgeester kinderen in de Leidse IJshal.
Met 11 kinderen was mijn clubje aardig compleet. Op een speelse manier deden we veel balansoefeningen. Bij één ervan moesten ze in de bocht met de linkerarm zwaaien. Als je dat doet, is de kans groot, dat je dan naar buiten gaat. Het was een leuke les, waarbij we aan het slot veel oefeningen in tweetallen deden, die ongeveer even snel waren.

Gelukkig voor de kinderen is een rondje in de Tom Menken IJsbaan een stuk korter dan een rondje Stompwijk.

Geen opmerkingen: