vrijdag 10 december 2021

Rondje Valkenburgse meer en Vogelplas

Het regende lichtjes, toen ik om 9 uur de deur uitliep om een rondje te gaan lopen.

Met een graad of 3 was het niet echt behaaglijk, maar je loopt jezelf snel genoeg warm.

Ik liep over het nieuwe fietspad langs de Schenksloot en kon zien, hoe de containers, die een paar jaar lang een fietsbrug hadden gevormd, verwijderd waren.

De dragende ijzeren balken werden met een telescoopkraan verwijderd.

Ik liep door naar de voetgangersbrug over de A44 en liep vandaar via industrieterrein "Maaldrift" naar het Valkenburgse meer. Vandaar liep ik met een klein ommetje naar de "Haagsche Schouw", waar aan de overzijde bij de nieuwe appartementen parkeervakken werden aangelegd. Daar zag ik deze graafmachine.

Ik moest meteen aan mijn onlangs overleden neef Leo van der Post denken. De bestuurder van de graafmachine bleek inderdaad eveneens familie van hem te zijn. Hoe klein kan de wereld zijn.
Ik liep naar huis toe en kwam daarbij langs de plek, waar het tijdelijke fietspad had gelegen. Nu ziet het er naar uit, dat daar een nieuwe sloot komt te liggen.

Thuisgekomen na 6 kilometer hardlopen beantwoordde ik een aanvraag voor Bavarian curling in de Leidse IJshal. Na alle verschuivingen en afzeggingen eindelijk weer iemand, die belangstelling ervoor toont.
Na met mijn vrouw, die aan de Vondellaan geschaatst had, dronk ik koffie en thee, waarna ik in een lichte regen naar "Odin" in Voorschoten fietste voor wat boodschappen.

Ik fietste naar de Vlietlanden, waar ik aan de oostzijde langs de diepe plassen reed. Het fietsen ging met windkracht 3 heel makkelijk.

Zo makkelijk, dat ik alle auto's op de A4 met gemak inhaalde. Ik begin de terugval van de conditie na de coronabesmetting aardig te boven te komen. 

Hoezo thuiswerkadvies?
Ik fietste door tot voorbij de Vogelplas. Het water kabbelde nog en de komende 2 weken zal het dat ook blijven doen. Daarna kan het alle kanten op. In het gunstigste geval kunnen we een natuurijsperiode beleven.

Van transportkou is dan nog geen sprake, maar uitstralingskou is zeer wel mogelijk. Dat heeft ons in de periode rond Kerstmis wel eens vaker op natuurijs gebracht.
Na 20 kilometer fietsen was ik weer thuis, waar ik met mijn vrouw lunchte. Om half 4 stapte ik op de fiets naar de Vondellaan om voor de voorlaatste keer schaatsles te geven in de IJshal voor de Buitenschoolse sport. Volgende week sluiten we af met een mini-Elfstedentocht. De eerste helft van het schaatsseizoen zit er alweer bijna op.

Geen opmerkingen: