vrijdag 3 december 2021

Wie zijn hoofd niet gebruikt....

Het was een koude start van de dag, maar het was vanmorgen vrijwel droog. Ook wel eens fijn.

Mijn vrouw ging schaatsen in de Leidse IJshal, ik fietste naar "De Helianth" met een boodschappenlijstje. Ik rekende af met mijn bankpasje en bracht de boodschappen thuis. 
Daar ik nog niet alles had, pakte ik mijn fiets weer en trapte naar "Odin" in Voorschoten. Daar vond ik de rest van hetgeen we nodig hadden. Bij het afrekenen had ik echter een klein probleempje. Mijn bankpas zat niet in mijn portemonnee.


Ik had vergeten mijn bankpasje van de pinautomaat af te halen bij "De Helianth". Voor alle zekerheid belde ik naar deze natuurvoedselwinkel, waar mijn pasje inderdaad gevonden was.
Wie zijn hoofd niet gebruikt mag zijn benen gebruiken. Derhalve fietste ik naar de Herenstraat in Leiden om mijn pasje op te halen. Onderweg kwam ik langs de bouwplaats van IJshal "De Vliet". Daar was het heien inmiddels vergevorderd.

Met het pasje in mijn portemonnee was de keuze om de kortste weg te nemen met veel stoplichten, of om via de omweg over de Oostvlietweg geen enkel stoplicht tegen te komen.
Ik fietste via de Oostvlietweg en daar kon ik constateren, dat het de afgelopen weken zoveel had geregend, dat de landijsbaan van Voorschoten helemaal vol water stond. Had de ijsmeester van Voorschoten ook een keer een makkie.

Laat de vorst maar komen! Dan kunnen we schaatsen, desnoods op glissen van 5000 jaar oud.
Ik fietste naar "Odin" toe, waar ik pinde en mijn klaarstaande tas met boodschappen mee kon nemen.
Thuisgekomen had ik ruim 30 kilometer op de teller staan.

Wie zijn hoofd niet gebruikt....

Geen opmerkingen: