woensdag 2 oktober 2024

Hendaye

De wekker stond op half 6, maar om 5 uur waren we al wakker voor de tweede reis naar Asturias in 2024. We hadden alles klaarstaan en hadden zodoende de trein van 6.04 naar Leiden en vandaar naar Rotterdam. Daar dronken we cappuccino en warme chocolademelk.

Om 7.58 hadden we de TGV naar Paris Gare du Nord. We hadden de tickets voor de metro in de trein gekocht en konden de lange rijen voor de ondergrondse zo passeren.

Een half uur later dronken we dezelfde dranken als vanmorgen mij Ekxi in Gare Montparnasse. We wandelden nog even buiten om de sfeer van Parijs te proeven, waarna we op perron 1 de gecombineerde TGV naar Lourdes en Hendaye. In Bordeaux werd de trein gesplitst.

Ada begon in "Een goede man slaat soms zijn vrouw" van Joris Luyendijk, ik in "Blijf hun namen noemen" van Simon Stranger.

In Dax bleef de trein een minuut of 20 staan wegens technische problemen. Beter hier, dan hetgeen we hoorden, toen we in Rotterdam CS waren: "Het treinverkeer tussen Leiden en Mariahoeve is verstoord." 
Als we later naar Rotterdam waren gegaan, hadden we de TGV mogelijk gemist. Zo gek is het niet om een marge in te bouwen.
Met ruim een kwartier vertraging kwamen we in Hendaye aan. Waar het in Rotterdam en Parijs fris was, was het hier aangenaam.

We staken de brug met uitzicht op de Pyreneeën tussen Frankrijk en Spanje over en liepen naar Hotel "Aitana". Daar haalden we de sleutel op voor kamer 107 in Pension "Europa". We lieten onze bagage achter na een paar boterhammen gegeten te hebben. Met 2 kleine rugzakken liepen we naar de wandelpromenade van Hendaye, die onder de brug door liep.

Zo wandelden we ruim 2 uur langs de baai tussen Hendaye en Hondarribia.


Een prachtige wandeling langs een mini-Waddengebied. We staken dwars door dit deel van Hendaye naar de Golf van Biskaye.

Veel palmbomen, bergen aan beide zijden, bijzondere planten en struiken, kortom een zuidelijke sfeer.

Onderweg kwamen we vele tientallen hardlopers tegen. In Hotel "Aitana" aten we gegrilde en gehavende heek, een chocoladepudding en rijstpudding en dronken we agua, thee en 2 Mahou. De reis naar Asturias was begonnen.

Geen opmerkingen: