donderdag 10 oktober 2024

Wie zijn hoofd niet gebruikt....

Op een kleine onderbreking na sliep ik vast tot half 8. De tafel hadden Ada en ik gisterenavond al gedekt, zodat dat deel van het ontbijt klaar was. We hadden geconstateerd, dat er weinig brood was.

Ik trok mijn hardloopkleding aan en liep naar Nava, waar ik 2 pan integral, 2 croissantjes en 2 rozijnenbolletjes kocht. Om half 10 zat ik schoon gedoucht aan de ontbijttafel. Ik woog na de loop 65,8 kilo, mijn laagste gewicht van de afgelopen jaren.
Na het ontbijt praatten we nog een tijdje en na in huis wat opruimwerk gedaan te hebben, reden we om half 1 naar Logrones, waar we werkschoenen, tuinhandschoenen en een dievenlamp kochten.

We verlieten Merlin Leroy en kochten bij Alimerka boodschappen voor het weekend. Om 4 uur zaten we aan een uitgebreide lunch, waarna Siebe en Ana met de auto naar Nava gingen voor het ringsteken. Ada en ik zouden er naar toe gaan wandelen. 

Zouden, want ik miste halverwege mijn mobieltje. Het zat niet in mijn jas en ook niet in mijn rugzak, die ik tweemaal binnenste buiten had gekeerd. Een zak van mijn jas stond open, dus ik kon het verloren zijn. We wandelden terug naar huis en daar lag het op de bank.

We waren vertrokken om opnieuw naar Nava te wandelen, toen we al vrij snel het bericht kregen, dat het ringsteken al was afgelopen. We liepen via Quintana met een mooie lus weer op huis aan.
Siebe en Ana waren intussen al thuis. De regenkleding, die we de laatste 500 meter echt nodig hadden, hingen we te drogen. Ik wilde wat gaan lezen, maar ik kon mijn leesbril niet vinden. Niet in mijn jas, niet in mijn rugzak....
De enige logische plek was de bank, waar ik mijn rugzak had omgekeerd. Met de mountainbike van Ana reed ik er naar toe en midden op de bank lagen 2 brillenkokers: eentje met mijn leesbril en eentje met mijn zonnebril. 

Na ruim 2 kilometer fietsen was ik weer terug. Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn benen gebruiken!

Voor het avondeten fietste ik in het donker naar Nava om "Blijf hun namen noemen" van Simon Stranger te ruilen met mijn dochter te ruilen met "De achtertuin van het Achterhuis" van Gerard Kremer


Je bent bibliothecaris of je bent het niet....
Na het retourtje Nava konden we om 10 uur aan tafel. Ik had mijn benen aardig gebruikt....

Geen opmerkingen: