dinsdag 15 oktober 2024

Verkenningstocht

Om kwart over 8 werd ik na een droomrijke nacht wakker.

We kleedden ons aan en gingen om 9 uur ontbijten.
Na het ontbijt kletsten we nog een tijdje, waarna Ada en ik via Paraes en Orizon over het eergisteren door mij genomen weggetje naar Nava wandelden.
Eerst gingen we naar de kledingwinkel, waar Ada een band van 3,5 meter kocht voor de gordijnen alsmede hangers en een stoffenschaar. Aansluitend kochten we brood en suiker bij Yebio.
Op de terugweg werden we bij Castañera overvallen door een hoosbui. Toevallig waren we net onze regenbroeken aan het aantrekken, zodat we de ergste regen af konden wachten. Op de heenweg hadden we de regenbroeken ook nodig gehad.

Bij Paraes brak de zon door en was het meteen weer warm, zodat we voor we thuis waren de broeken toch weer uittrokken. Ana had inmiddels rijst met broccoli en wortel klaargemaakt, dus we konden snel aan tafel.

Ada kwam er achter, dat er niet genoeg spelden waren. Ik ging op de mountainbike naar Nava om deze te kopen. De goede kledingwinkel was dicht voor de middagpauze, dus ik kocht deze bij de Chinese winkel.

Het was inmiddels heerlijk weer geworden en ik wilde een stuk hardlopen. Door de combinatie van niet hardlopen en zouter eten was ik gisteren een kilo aangekomen. Die wilde ik er wel vanaf lopen.
Ik ging op verkenningstocht. Het eerste stuk hadden we vanmorgen al gelopen en ik wilde uitzoeken, of we bij Paraes een bocht af konden snijden. 

Bij de boerderij liep ik over het pad tussen het prikkeldraad door. Dit pad liep dood bij een beek.
Langs het randje kwam ik op een pad omhoog, dat doodliep in een bos tussen prikkeldraad. Ik haalde mijn been een beetje open aan een bramenstruik en kroop onder het prikkeldraad door naar het pad terug.
Ik liep door naar Paraes en vandaar naar Orizon. Halverwege nam ik een pad rechtsaf. Bij de driesprong erop liep de weg rechts dood op prikkeldraad, maar linksaf liep je over een heuvelrug met prachtig uitzicht naar 2 kanten.


Ik kwam uit bij het viaduct over de snelweg bij Castañera.

Vandaar liep ik naar het station bij Nava en aansluitend de laatste kilometers naar huis.

Daar douchte ik me na een duurloop van ruim 8 kilometer en haalde de was, die ik voor de lunch had opgehangen, van het balkon.
Siebe hing intussen de gordijnrail op, terwijl zijn moeder druk bezig was met de gordijnen. 

Na de was opgevouwen en opgeruimd te hebben, ging ik verder lezen in "Musch", terwijl de laatste bui van de dag naar beneden kwam.

Om een uur of 10 aten we pompoensoep en gevulde paprika. Om half 12 ging ik na een verkenningstocht naar bed.

Geen opmerkingen: