vrijdag 18 oktober 2024

Een uur eerder

Vandaag werd bekend, dat het startschot van de Leiden Marathon een uur eerder zal klinken. Nog onwetend van dit verstandige besluit van de organisatoren van de marathon op 11 mei 2025, was ik om half 8 uit bed gestapt om een rondje te gaan lopen. 
Met een belachelijk hoge temperatuur liep ik een rondje van ruim 7 kilometer op een nuchtere maag. De loop ging via Ommedijk en Maaldrift langs het Valkenburgse meer om via de Rijndijk en langs de Schenksloot naar huis te lopen. Met 66,4 kilo op de weegschaal en een bloeddruk van 122 om 74 stapte ik onder de douche om aansluitend te gaan ontbijten.

(Klik op afbeelding hierboven om deze te vergroten)
Tijdens het ontbijt las ik bovenstaand in memoriam van Wim Borst, in de Bollenstreek een bekende schaatsvrijwilliger, die veel voor de schaatssport heeft gedaan,
Na thuis wat kleine klusjes gedaan te hebben, reed ik aan het eind van de ochtend naar "Odin" in Voorschoten om de melkvoorraad en het fruit aan te vullen.

Thuis maakte ik de lunchpakketten klaar voor Ada en mij en fietste naar de volkstuin, waar we met een temperatuur van net geen 20 graden Celsius ons in augustus waanden.

Na de lunch trok ik thuis mijn schaatskleding aan en deed een klusje op de computer. 

Kennelijk had mijn vroege trainingsloop mijn dagritme in de war geschopt, want toen ik in IJshal De Vliet aankwam, was het verdacht stil op de 250-meterbaan. Dat klopte, want ik was een uur eerder!

Nu kon ik natuurlijk een uur in de trainerskleedkamer gaan zitten, maar ik koos ervoor om de eerste 10 kilometer van dit seizoen te schaatsen. Na 2 rondjes inrijden begon ik op de niet gedweilde en vrij stroeve 250-meterbaan aan de 40 rondjes. Beginnend met een rondje 50,8 had ik een mooi aflopend schema met telkens een paar tienden van een seconde eraf. De laatste 2 rondjes gingen in 42,9.

Met 30 rondjes op de teller kwam de Mammoth op het ijs om te dweilen. Het sein, dat ik de poging moest staken. Maar goed, ik had de schaatsles voor de kinderen van de IJVL en de buitenschoolse sport nog tegoed. Ik kan u verzekeren, dat het een speelse les was voor een twaalftal kinderen rond een appelboom: appels plukken, de emmers met een juk vervoeren, appels schillen, een appeltaart maken en tenslotte opeten. 

Het is altijd handig om een uur eerder een appeltje voor de dorst te hebben.

Geen opmerkingen: