zaterdag 12 oktober 2024

Natte duinenloop

De zaterdagochtend verliep zoals de meeste zaterdagen. Rustig opstaan, ontbijten en boodschappen doen in de Leidse binnenstad. Buiten de gebruikelijke Oogstwinkel en "De Helianth" zat daar in de Kinderboekenweek boekhandel "Silvester" bij. Daar haalde ik het door mij bestelde "Orla de Kikkerslikker" van Ole Lund Kirkegaard op.

Na de w.c's schoongemaakt te hebben, lunchte ik in mijn eentje, waarna ik naar Wassenaar fietste, waar ik met Hans Boers had afgesproken om te gaan lopen in de duinen. Vanaf het verzorgingstehuis tegenover "Duinrell" liepen we naar "De Klip", de eerste klim van de dag. 

Vlak voor de afslag naar Den Haag sloegen we rechtsaf. Over mul zand liepen we naar "Berkheij" toe, waar we de rode paaltjes volgden. Door het mulle zand was het klimmen en dalen over smalle paden.

Door de soms forse neerslag in de afgelopen maand was het behoorlijk nat in de duinen.

Meestal konden we er met een boog omheen lopen. Maar niet altijd. Zo werd de natte duinenloop een natte potenloop.


Maar ja, dat is nu eenmaal kabinetsbeleid. 

Wij lieten ons niet kennen en liepen naar een flinke duinopgang tussen Katwijk en Wassenaar. Over het strand liepen we naar Wassenaarse slag, waar we smalle zandpaden namen door de Ganzenhoek om uiteindelijk bij "De Klip" weer af te dalen. De natte duinenloop was uiteindelijk 12 kilometer lang geworden.

Geen opmerkingen: