donderdag 3 oktober 2024

Photoshoot

Een paar weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een photoshoot in IJshal De Vliet op 3 oktober.

In mijn jeugdjaren heb ik heel wat dubbeltje en kwartjes gespendeerd bij de schiettent. Als je in de roos schoot, dan werd er een foto van je gemaakt. Het resultaat was teleurstellend te noemen.

Ik bleek beter in het schieten van bokken. Ach ja, iedereen heeft zo zijn talenten. Bij het schaatsen vind ik het al moeilijk genoeg om in het startschot te vallen.  Eén van mijn favoriete televisieseries was dan ook "Daar komen de schutters".

Nu heeft het trouwens niet zo veel gescheeld of we hadden niet zo lang geleden bezoek gehad van diezelfde schutters.

In 2021 overwoog de Britse premier blijkens zijn onder de titel "Ontketend" verschenen memoires een militaire inval bij AstraZenica in Leiden om daar coronavaccins in beslag te nemen. Over een prikactie gesproken....

Hadden we bijna een tweede Leids Ontzet in de schoot geworpen gekregen. Obelix wist het al: "Rare jongens, die Britten!"

Natuurlijk is 3 oktober een dag, die je als Leidenaar mee wil maken. Althans, delen ervan.
 
Temeer daar het dit jaar 450 jaar geleden, dat Leiden is ontzet.
Uit eigen ervaring weet ik: Leiden is een ontzettend leuke stad!

Zodoende stonden mijn vrouw en ik om half 7 op om na het ontbijt naar het Van der Werfpark, waar we meededen aan het koraal onder leiding van Wim de Ru.

Na deze niet al te zuivere samenzang fietste ik naar IJshal De Vliet, waar ik mee zou doen met de andere photoshoot.

Het grote voordeel was, dat je lekker kon gaan schaatsen. Eerst klein half uur op de shorttrackbaan, daarna een uurtje op de 250-meterbaan. Tussendoor kon je gezellig kletsen met diverse bekenden.
Om 1 uur fietste ik naar het huis van Jaap de Gorter. Ik at wat bij mijn Elfstedenmaat en wandelde naar de Witte Singel, waar de optocht al snel kwam.

Vrij vooraan waren de koets met Leidse Olympische medaillewinnaars van Parijs.

Door het mooie weer was het zeer druk langs het parcours. Aan het slot van de stoet verscheen daar de roze olifant. Daar 3 op 3 oktober sowieso veel gedronken wordt en het vandaar dorstig weer was, zal later op de dag menig Leidenaar bezoek krijgen van de roze olifant. De plaats in de stoet was dus juist gekozen.

Geen opmerkingen: