maandag 21 oktober 2024

Sven Kramer Academy

Het Leids Nieuwsblad berichtte er enkele weken geleden al over:

Anderhalf decennium heerste Sven Kramer als een alleskunner het allroundschaatsen. Om de jeugd aan het schaatsen te krijgen, startte hij in Fryslân met groot succes de Sven Kramer Academy. Sinds vanmorgen is IJshal De Vliet de zevende locatie van de Sven Kramer Academy.

Het gebeurde zonder toeters en bellen bij de schaatslessen voor volwassenen door de Schaatsschool. Ik was één van de trainers. Het grote verschil was, dat de zeer herkenbare rode jas van IJshal De Vliet vervangen was door de zwarte jas van de Sven Kramer Academy.
Daar zwart momenteel de modekleur is in de sportkleding, val je als trainer minder op. Maar goed, vanmorgen was het met een tiental lesklanten niet al te druk. Daarvan had ik een drietal onder mijn hoede, dus het argument van herkenbaarheid speelde niet.
De les ging over de druk op de hak van de voet, het terugsturen en aansluitend de zijwaartse afzet. Alle drie de schaatsers reden aan het eind van de les beter dan aan het begin. Een 100% score bij de aanvang van de Sven Kramer Academy.

Als je het logo bekijkt, dan krijg je de letters SKA.

En laat ska nu eind jaren '70, begin jaren '80 de muzikale tegenhanger zijn geweest van de rauwe punk met groepen als "The Specials" en "Madness".


Ska, daar zit muziek in. Hier word je vrolijk van en je gaat heerlijk bewegen.

Hopelijk gaat dit ook op voor deze SKA.....

Geen opmerkingen: