vrijdag 18 oktober 2024

Dubbelslag op donderdag

Gisteren was de tweede dubbelslag op donderdag. Na 's ochtends in IJshal De Vliet met de "Krasse knarren" geschaatst te hebben, reed ik 's middags voor de tweede keer naar de Marie Diebenplaats, waar ik les gaf aan 7 kinderen van de IJVL. Daar het ijs op de inrijbaan stroef was bood he de gelegenheid om de kinderen het verschil te laten ervaren tussen stroef ijs en glad ijs.
Gezien de flinke niveauverschillen in mijn groep reden de snelsten 4 rondjes met een opgegeven oefening en de langzaamste slechts een enkel rondje. Daartussen zat kind, dat een tweetal rondjes reed. In de beginnersgroep zat ook een aantal kinderen, waar ik vorig seizoen les aan had gegeven. Het is een beetje lesgeven in een spagaat.

Ik gaf les in gewone kleding met daarover een trainingsjack. De reden hiervoor was, dat ik meteen na de training weg moest voor een etentje in een eettentje.

Ik fietste naar het Centraal Station, waar ik mijn fiets stalde en wandelde naar de Stationsweg, waar we met de droogtrainingsgroep het zomerseizoen afsloten. Het was in het voor ons allen nieuwe restaurant "Freddy's". Door wat late afmeldingen waren we met zijn negenen, maar de gezelligheid leed er niet onder.

Onder leiding van Marion Poldervaart streden we aan de hand van quizvragen van het spel "Weekendmiljonairs" voor de winst om een tweetal andere bordspelen.

Tussen de empanada, de zalm en het toetje met banaan en ijs door met Affligem Blond als dorstlesser beantwoordden we een tiental vragen, die van team Breed miljonair maakten met de slotvraag: "Wat betekent Amen?"

Men is geneigd om "Einde" te antwoorden, daar "Amen" steevast aan het slot van een gebed komt, maar met wat katholieken in onze gelederen wisten we de juiste betekenis: "Het zij zo."

Zo wonnen we het spel "Anasazi".

Samen met Jos Drabbels fietste ik naar de Stevenshof toe. Het droogtrainingsseizoen van 2024 van IJVL en VIJL was definitief afgesloten.

Geen opmerkingen: