donderdag 10 oktober 2024

Transpondertest

Het was een aardig natte nacht, maar als je binnenshuis verzonken bent in de slaap der rechtvaardigen, dan heb je daar geen last van.

Na gisteren in totaal 58 kilometer gefietst te hebben, ontbeet ik in mijn eentje, waarna ik naar IJshal De Vliet fietste, waar ik met de "Krasse knarren" 100 rondjes zou schaatsen op de 250-meterbaan.
Het was echter tevens een transpondertest. Na gisteren de Mylaps-transponder bij Ooms Sport gekocht te hebben, was ik benieuwd of deze zou werken.
Na het eerste inrijrondje na de dweilpauze van 9 uur afgerond te hebben, verscheen "Asturias" op het scherm. Ik heb gekozen voor dit mooie prinsdom in Spanje, waar ik met enige regelmaat naar toe ga.
De eerste ronde ging in 48,6 seconden, maar dat was slechts een warming up. Bij de piramide van 4, 8, 12, 16 en 20 rondjes en terug lag het tempo een stuk hoger.

We begonnen met een rondje van 36,6 en afhankelijk van degene, die 4 rondjes op kop reed lag het tempo wat hoger of wat lager. Op het scherm verschenen zelfs rondjes 34 laag, maar daar deed ik niet aan mee. Mijn hoogtepunt was een rondje van 35 blank in de 99e ronde van de 100.
De serie van 20 rondjes, die ik traditiegetrouw voor mijn rekening nam, Deze 5 kilometer begon met rondjes 38 om via een serie 37-ers te eindigen met een zestal 36-ers. Een stayer rijdt graag een negatieve split en daar was vandaag sprake van.
Dat is het voordeel van schaatsen met de transponder: meten is weten!
Met 16 "Krasse knarren" konden we doorschaatsen tot de dweilpauze van kwart voor 11. Met 120 rondjes van 250 meter had ik bij deze transpondertest 30 kilometer gereden. De vorm is goed te noemen.

Geen opmerkingen: