zondag 20 oktober 2024

Jim Morrison Blues Experience

Vanmiddag fietste ik via Zoeterwoude en Benthuizen naar Boskoop toe. Daar had ik met een paar vrienden afgesproken om naar een optreden te gaan van de "Jim Morrison Blues Experience"
Het optreden vond plaats in jongerencentrum "The Cube". Ik was er om half 3, zodat ik nog even mijn lunchpakket kon nuttigen, voordat ik met Gert en Annemieke Dol en Bas Warnink dit poppodium betrad.

In het verleden maakte deze band faam onder de naam "The Bootleg Doors". Ik heb hen een paar keer op zien treden.



Het verrassende was, dat er diverse onbekende nummers werden gespeeld. Ik ken het werk van "The Doors" aardig, maar ik kreeg een paar voor mij nieuwe nummers te horen.

De opening van de "Jim Morrison Blues Experience" viel niet onder deze categorie. Welke muziekliefhebber kent "Riders on the storm" niet?
De coverband speelde ruim 2 uur, dus we hadden een leuke middag. Bij het biertje na afloop kwam ik "Krasse knar" Jan van Rijn, jarenlang ijsmeester in de Leidse IJshal en IJshal De Vliet, tegen. Schaatsen is niet de enige gezamenlijke liefhebberij.
Om kwart over 6 fietste ik naar de Sleutelstad toe. Na eerst een stukje tegenwind, kreeg ik vanaf Benthuizen de harde wind pal in de rug.

Overbodig om te zeggen, dat de terugreis een stuk sneller ging dan de heenreis.

Geen opmerkingen: