zondag 13 oktober 2024

Een muzikaal winterseizoen

Het belooft een muzikaal winterseizoen te worden. Net na terugkomst uit Asturias kreeg ik van Bas Warnink een vraag, of ik mee wilde doen met de Leidse Scratchdagen. Op het programma staan de "Carmina Burana" van Carl Orff en "The Armed Man" van Karl Jenkins.

Mijn favoriete koorwerken! Het sprak voor zich, dat Ada en ik met Bas en Nel mee zouden doen. Nadat ik me had ingeschreven, kreeg ik een mailtje van de IJVL, dat de inschrijving voor de Leidse Wintertriatlon was geopend. Normaal gesproken valt deze begin maart, maar dit jaar was dit duursportevenement in en om IJshal De Vliet vervroegd en de datum was precies op de dag, dat we de "Carmina Burana" zouden zingen.

Nu is het mij nog nooit gelukt om op 2 plaatsen tegelijk te zijn, dus ik ga er maar van uit, dat dat in februari 2025 ook het geval zal zijn. Dat wordt een muzikale dag.
Daarnaast kregen we afgelopen woensdag een mailtje, dat "Projecta Musica", waarbij Ada en ik sinds 2003 aan alle koorprojecten hebben meegedaan, in april 2025 haar laatste concert geeft. Daar wilden we natuurlijk graag bij zijn. 

Eén koorwerk hebben we al een keer gezongen met "Projecta Musica": het "Requiem" van Bob Chilcott. Nu is het niet zo, dat als je me wakker maakt, ik dit "Requiem" zou uit mijn hoofd kan zingen. Zo muzikaal ben ik nou ook weer niet.

Maar het muziekwerk is niet geheel onbekend, dus je pakt het wel sneller op.

De "Stabat Mater" van Karl Jenkins is een voor mij onbekend koorwerk. Dat wordt dus hard werken.
Het gaat dus een muzikaal winterseizoen worden!

1 opmerking:

Rob zei

Waarom stopt dit projectkoor? Moet.het laatste optreden niet gefilmd worden? Requiem van Biggins was ook erg mooi! Gr Rob