zaterdag 5 oktober 2024

Wassenaarse slag

Gisteren was het Werelddierendag.

Vandaag was het een dag voor trainingsbeesten. Vanmiddag had ik om 2 uur afgesproken om met Hans Boers in de duinen te gaan trainen.

Terwijl mijn vrouw naar de volkstuin ging, haalde ik boodschappen bij de Oogstwinkel en "De Helianth" op deze frisse morgen met voor de tweede dag op rij vorst op klomphoogte.
Ik maakte het lunchpakket voor Ada klaar en bracht dit verse brood naar de volkstuin toe. Thuis deed ik een paar kleine klusjes, lunchte en deed mijn sportkleding aan op deze zonnige zaterdag.
Daarna fietste ik naar het verzorgingstehuis tegenover "Duinrell", waar ik met Hans had afgesproken. Tot hij er was deed ik wat droogtrainingsoefeningen waaronder schaatsstappen en enkele beheerste schaatssprongen. Het ruigere werk, waar je op de schaats niets aan hebt,  laat ik gaarne aan anderen over.

Samen liepen we naar "De Klip", de eerste klim van de dag. Ik merkte wel, dat de klimtrainingen in Asturias zijn vruchten hadden afgeworpen. Het klimmen ging me heel goed af.

Na een tijdje op het fietspad gelopen te hebben, zochten we de onverharde paden op. Deze zijn zwaarder, maar dat was ook precies de bedoeling. Zo liepen we slingerend over mul zand naar het strand.

Alleen bij de strandopgangen en op de terrasjes was het druk, voor de rest zag je plukjes wandelaars langs de branding lopen.

Wij liepen naar de strandopgang van Wassenaarse slag en klommen daar weer omhoog naar een onverhard pad door de duinen. Zo kwamen we bij restaurant "Duinoord" uit. Deze lieten wij links liggen en over het fietspad liepen we terug naar "De Klip" en vandaar naar ons startpunt. We hadden 9 kilometer door de duinen en over het strand gelopen.
Daar het zulk lekker weer was, fietste ik via Valkenburg terug naar huis. Met de 9 kilometer hardlopen en 45 kilometer fietsen begon ik een klein beetje op een trainingsbeest te lijken.
Gelukkig hadden we vandaag geen beestenweer.

Geen opmerkingen: