woensdag 19 juni 2024

Blijdorp

De wekker was meedogenloos. Om 6 uur klonk het sein om op te staan, hetgeen ik dan ook maar deed. Ik kleedde me aan, at wat fruit en stapte op de fiets om de trein van 5 over 7 naar Rotterdam Centraal te nemen. Om 8 uur was ik paraat voor een oppasdag op mijn kleinzoons. 
Eerst bracht ik de oudste naar school toe, waarna ik met de jongste naar Blijdorp fietste. We stalden de fiets en wandelden met ons abonnement naar de ingang op deze zonnige dag.

Op deze woensdagmorgen was het druk met schoolkinderen, vooral uit de onderbouw. Gezellig druk, want je liep niet over de hoofden. Via de ijsberen liepen we naar de olifanten en vandaar naar de kamelen, waar mijn kleinzoon een stapel keien beklom, zodat hij op een meter hoogte heen en weer klauterde over de bovenste stenen.

Onderweg had hij op een stenen ezel gezeten. Deze had ik naar de familie doorgestuurd. Als ondertitel had ik als rasechte Meerbonk eronder geschreven: Dik Trom 2.0.

Per kerende post kreeg ik deze foto toegestuurd.

Wij wandelden nog naar de rode panda's toe.

Uiteraard werden de speeltuintjes niet overgeslagen. Het werd na de panda's zoetjesaan tijd om naar de uitgang te wandelen, daar we op tijd op school moesten zijn om de grote broer op te halen.
Thuis lunchten we met mijn inmiddels ook gearriveerde vrouw. De jongste kleinzoon deed zijn middagslaap, de oudste ging met een klasgenoot en 2 kinderen uit de straat spelen.
's Avonds aten we gevulde paprika en een toetje met perzikyoghurt en aardbeien. Volgens belofte las ik "Frozen" nog uit voordat we op de OV-fiets naar Rotterdam Centraal fietsten.

Het was een leuke dag, pardon, een blije dag geweest.

Geen opmerkingen: