donderdag 20 juni 2024

Fietstourloop

Ik zou vanmorgen gaan hardlopen. Toen ik bij de molen in de Stevenshof gearriveerd was, zag ik een bordje staan met "Fietstour". Komend weekeinde zijn er allerhande activiteiten rond de opening van de Corbulotunnel. Eén ervan is een fietstoertocht, waarbij je door de tunnel mag fietsen.

Ik wijzigde mijn plan en volgde de bordjes. Ik was nieuwsgierig, waar we uit zouden komen.
Langs de rand van de Stevenshof liep deze door Noord-Hofland naar de busbrug over de Korte Vliet. Via een klein slingertje door Zuid-West kwam ik bij de Korte Vliet. Hier stond een bordje omgekeerd met de pijl naar de Haagweg. Ik liep deze kant op met het vermoeden: "Hier klopt iets niet!"
Ik liep terug richting Voorschoterweg. Dit was inderdaad de juiste richting.  Bij de Hooghkamerbrug keerde ik terug en op de terugweg zette ik het bordje in de juiste richting. Ik ging over de busbrug en liep door het nieuwe wijkje op de plek, waar vroeger tuincentrum Griffioen zat.
Thuisgekomen had ik 10 kilometer gelopen. Na me gedoucht te hebben lunchte ik en besloot ik de route te fietsen met als extraatje even wat boodschappen halen bij "De Helianth".
Het was dan ook fantastisch fietsweer!

Geen opmerkingen: