maandag 10 juni 2024

Zomerijs en een niet zo droge droogtraining

Vanmorgen ontwaakte ik na een door het kijken naar de uitslagen van de Europese verkiezingen vrij korte nacht.


Het nieuwe Europese parlement kan meteen aan de slag met het weer, want dat is deze junimaand helemaal van slag.

Vanmorgen regende het de hele tijd. Om 2 uur was op KNMI-meetpunt Voorschoten al 23 millimeter gevallen. Het was de hele ochtend dan ook nauwelijks een moment droog. 
Maar goed, ik had thuis nog wat dingen te doen, zoals stofzuigen, de krant lezen en een paar blogs over de reis naar Asturias schrijven.


Tussen de middag at ik rijst met gemengde groente en cashewnoten en yoghurt met aardbeien en muesli. Toen het om half 3 droog was, fietste ik even naar de volkstuin om het groente- en fruitafval in het compostvat te deponeren. De regentonnen zaten weer helemaal vol.

Thuis at ik nog een paar cranberrykoekjes, waarna ik doorfietste naar IJshal De Vliet. Het was nog droog, maar in de verte zag ik wat donkere wolken en hoorde ik eenmaal de donder rollen.

Op de shorttrackbaan had ik bij de schaatslessen op zomerijs van IJVL en IHCL een viertal beginnende kinderen. Een kolfje naar mijn hand op het middengedeelte van de shorttrackbaan. Na de leuke les kon ik in de regen met Walter Boon richting huis fietsen. 
Thuis bakte ik 2 eieren en met wat brood had ik voldoende gegeten om in de regen naar Leiderdorp te fietsen, waar ik de droogtraining voor IJVL en VIJL zou geven. Als iedereen er was, zou het een groep van 20 schaatsers zijn. Het aantal afmeldingen op de app was dusdanig groot, dat ik slechts weinigen verwachtte.

Gelukkig was ik niet alleen. Gera van Duijvenvoorde was er ook. Een goed hardloopster, dus Plan B kon ik zo tevoorschijn halen: een rondje om de Does lopen. Daar alles kletsnat was, konden alle grondoefeningen geschrapt worden. Een langere loop dan gebruikelijk was nu een prima alternatief.
Door de Munnikenpolder liepen we naar de brug over de Does bij Hoogmade, waarna we over de Ruigekade weer naar Leiderdorp liepen. 

Naast een selfie van de complete droogtrainingsgroep van de niet zo droge droogtraining deden we nog wat schaatsstappen bij één van de molens van de Molen- en Merentocht.

We liepen grotendeels droog, maar in de bebouwde kom van Leiderdorp begon het weer te regenen. Zo sloten we de dag in stijl af.

Thuisgekomen stond de kilometerteller van deze verregende dag op 44 kilometer. In Groningen zouden ze zeggen: "'t Kon minder!"
Dat vond ik van de regen ook....

Geen opmerkingen: