vrijdag 7 juni 2024

Zwemles

De wekker ging om 6 uur af. Ik zou op mijn kleinzoons gaan passen en na een sinaasappel gegeten te hebben stapte ik op de fiets naar Leiden Centraal om in Rotterdam Centraal weer uit te stappen. Met een OV-fiets reed ik naar de plek van bestemming. 

Op deze zonnige morgen mocht ik met de jongste kleinzoon achterop de zelf fietsende oudste naar school te brengen. Thuisgekomen mocht opa voorlezen uit de vakliteratuur van onze peuter.


Met een bal deden we allerlei spelletjes en we bouwden een treinbaan. Inmiddels was oma ook gearriveerd, zodat we in de tuin koffie en thee konden drinken. Bij de lunch kon het niet, daar het door de bewolking een stuk frisser was geworden.
Nadat de kleinzoon in bed lag te slapen, volgde opa op de bank het goede voorbeeld. Twee vrij korte nachten achtereen hadden hun sporen nagelaten.
Ik haalde de oudste kleinzoon op en na thee gedronken te hebben, ging ik met hem naar het zwembad. In het diepe bad oefende hij voor het A-diploma.

Bij thuiskomst konden we al snel aan tafel voor een heerlijke macaronischotel en yoghurt met aardbeien. Om half 8 waren we op Rotterdam Centraal voor de trein richting Leiden.

Geen opmerkingen: