maandag 3 juni 2024

Aviles

In Nederland en België is Tweede Pinksterdag een vrije dag. In Spanje is het een gewone maandag. Ik werd om half 8 wakker en kleedde me stilletjes aan. Ada sliep tot 8 uur als een roos.
We ontbeten om 9 uur en vertrokken een uur later in de regen naar Aviles. Daar kochten we op de markt een stof voor de kussenovertrekken. Door het mooie centrum kuierden we naar het grote plein bij het stadhuis.

In de winkelstraat stond een levend standbeeld van een mijnwerker. Hij stond stokstijf. Ik nam een foto van hem en een passant zette ons samen op de foto.

Op een overdekt terras op het Stadhuisplein namen we 2 koffie en 2 warme chocolademelk. We slenterden door de winkelstraat terug, waar een cello en een bas "Ave Maria" speelden.
We liepen door naar de markt, waar we groente en fruit inkochten alsmede een paar kipfilet. We kwamen langs "La Bibliotheca", een cerveceria, zeg maar een biercafé, in de oude bibliotheek van Aviles.

Van mijn vriend Bas kreeg ik vanuit Noord-Ierland als tegenzet een foto van de mooiste minibieb ter wereld toegestuurd.

Op de terugweg naar huis werden we net als op de heenweg op een tweetal buien getrakteerd. Rond een uur of 2 werd het droog en kwam de zon zelfs door.
Een mooi moment om voor het eerst sinds de marathon van Leiden weer te gaan hardlopen. Ik liep richting Villamartin Altu, waar ik een paar mooie uitzichtsfoto's maakte.


Bij de afslag richting Villamartin de Ribe keerde ik me om en na 2 kilometer vooral klimmen volgde nu voornamelijk 2 kilometer afdalen. Thuisgekomen douchte ik me en kon meteen aanschuiven bij de rijstschotel met kip en wortel met yoghurt met aardbeien en muesli toe.
Ik haalde de was af en hing mijn bezwete sportkleding onder het afdakje te drogen. Ada had intussen een paar planten gepoot en zo'n 200 slakken in de tuin gevangen. Deze mocht ik wegbrengen naar de weilanden 500 meter verderop. Dat deed ik uiteraard in een slakkengangetje.

Terwijl de anderen andere bezigheden hadden, had ik tijd om verder te lezen in "Het Pilgrim Fathers complot" van Jeroen Windmeijer.

Daarbij stuitte ik op een zinsnede, die in "La Bota" speelt en die de tweeling Jan en Henk Versteegen als leden van "The Shoes" nadrukkelijk benoemt.

Ik moet zeggen, dat ik verrast was om mijn trainingsmaten in de Leidse IJshal en op natuurijs in een thriller tegen te komen.




Ik hielp bij het snijden voor de pompoensoep, die we 's avonds om 9 uur zouden eten. Daarbij dronk ik een La Estrella de Galicia en Siebe een La Sagra Flanders.

Het leven is goed in Asturias.

Geen opmerkingen: