maandag 10 juni 2024

Fuentes

Ik deed de zondag als rustdag alle eer aan door tot 8 uur door te slapen. Ik wilde gaan hardlopen, maar toen ik het rolluik omhoog hees zag alles er nat uit alsof het regende. Ik trok mijn hardloopjasje over mijn zweethemd, omdat deze de meeste regendruppels af doet glijden.
Buiten gekomen bleek het zwaar bewolkt maar droog. Bij het lopen richting Villamartin deed ik het jasje meteen open, want ik werd nat van het zweet.

Bij El Remediu aangekomen deed ik het jasje uit en bond het om mijn middel. Na een rondje om de op een heuveltop gelegen kerk van El Remediu daalde ik af.

Dat deed ik aan de andere kant van de heuvel en langs Cuñella liep ik op dezelfde weg terug naar huis, waar de anderen om kwart over 9 ook wakker waren.

Ik douchte me en woog 67,1 kilo, waarna ik fris gewassen ging ontbijten. Na het ontbijten las ik verder in "Overleven op de K2" van Wilco van Rooijen.

Siebe was bezig met een metselklus, waarbij ik als werker van het elfde uur nog een klein handje hielp.
Om 2 uur reden we via Ceceda in de stromende regen naar FuentesFuentes, waar we door Ana's ouders hartelijk werden ontvangen.
 Ana's moeder had een heerlijke maaltijd klaargemaakt. We begonnen met groentesoep, die door de wortels erin de kleur had van pompoensoep. Daarna kregen we rijst met kip gevolgd door gefrituurde heek met zelfgemaakte mayonaise met als toetje pannenkoeken. Bij deze heerlijke maaltijd paste sidra, de nationale drank van Asturias, voortreffelijk.

Toen het droog was op deze zwaarbewolkte dag met buien die kwamen en gingen, wandelden we bergopwaarts om in 2 weilanden brood naar een viertal paarden te brengen.
We liepen naar het huis van een Nederlander, die hier een paar jaar geleden was komen wonen. We werden uitgenodigd voor een kop thee.

Daarna hielpen we met het voeren van de koeien en kalveren in de stal.

Nadat de runderen van voedsel voorzien waren, genoten we van de rust en de natuur op deze bergboerderij. Het uitzicht was minder dan we gewend waren.

Inmiddels was in Rome de Giro d'Italia afgelopen. Tim Merlier won de slotetappe en Tadej Pogacar het algemeen klassement.

Dat kon niet gezegd worden van IJshal De Vliet bij Ploegleider. Na de 51e plaats bij de openingsrit  duikelde mijn ploeg met 2310 punten naar de 954e plaats. In 2023 was dit de 2840e stek.

Op de terugweg van Fuentes via Ceceda duikelde de regen ook hard naar beneden.
We aten 's avonds gevulde aubergine met ei en salade. Ik nam er een Mihou Mixta bij. Een drijfnatte domingo was toch een leuke zondag.

Geen opmerkingen: