maandag 17 juni 2024

Paraiso natural


Asturias afficheert zich graag met het logo "Asturias paraiso natural". Als regelmatig bezoeker van dit Zwitserland aan zee kan ik dit volledig beamen.
Als je eenmaal in dit "natuurlijke paradijs" bent beland, dan zie je de juistheid van deze slogan keer op keer bevestigd.

Tijdens de wandeltochten en hardlooprondjes keek je af en toe je ogen uit.

Onderweg kwam je allerlei bijzondere bloemen tegen, waaronder ook orchideeën.


Naast wilde bloemen waren er veel vogels. Ook voor hen was Asturias een paradijs.

De zwaluwen vlogen af en aan. In de veelal open boerenschuren waren genoeg plekken om een nest te bouwen. Zo ook de schuur, waarop ik uitkeek vanuit onze slaapkamer.

Op een gegeven moment zag ik wel 20 zwaluwen tegelijk al vliegend insecten vangen. Daarnaast zag ik in de tuin een vogel, die ik niet thuis kon brengen. Het bleek een groenling te zijn.
Een andere vogel, die ik in eerste instantie niet thuis kon brengen. Deze knalgele vogel bleek een gele kwikstaart te zijn.

Daarnaast waren er iedere dag grote roofvogels, die boven de weilanden en velden zweefden om te kijken of er nog prooidieren te vinden waren.

De laatste dagen, dat we er waren, werden de weilanden achter onze tuin gemaaid. 

Van alle kanten kwamen de grote roofvogels aangevlogen, aangetrokken door een menu ã la carte. Op het niet al te grote weiland maakte een elftal roofvogels duikvlucht op duikvlucht. De Asturiaanse luchtmacht in actie. Qua grootte vermoed ik, dat het buizerds waren, maar de duikvluchten gingen zo snel, dat ik daar niet zeker van ben.
Kortom, je hoefde niet eens zo ver te lopen om te kunnen genieten van het Paraiso natural.

Geen opmerkingen: