zaterdag 29 juni 2024

Vlietlandenloop

Het was op klomphoogte een vrij frisse start van deze zomerdag.

Na het ontbijt fietsten Ada en ik naar de Leidse binnenstad om in de Oogstwinkel en "De Helianth" boodschappen te doen. Mijn vrouw bracht een deel van de boodschappen naar haar moeder, ik reed met ons deel naar huis, waar ik mijn zwembroek opzocht en in sportkleding vers brood voor Ada klaar maakte. Deze bracht ik naar de volkstuin, waarna ik doorfietste naar de Vlietlanden.
Na een omweg via de Noortheyweg, omdat de Horstlaan was afgesloten, trof ik Hans Boers op de Kniplaan. Samen fietsten we naar het strand aan de Vlietlanden, waar we onze fietsen stalden. Samen liepen we een rondje van een kilometer of 8 door dit recreatiegebied, waarna we na afloop van de duurloop gingen zwemmen. Voor mij was het de eerste keer in 2024.

Na samen een ijsje gegeten te hebben op deze zomerdag, fietste ik voor ik naar huis reed naar de volkstuin, waar ik een kop muntthee met mijn vrouw.

Thuisgekomen keek in naar de finale van de openingsrit van de Tour de France in de omgeving van Rimini.

Tourdebutant Frank van den Broek uit Voorhout hielp zijn kopman Romain Bardet voor een aanstormend peloton aan de eerste gele trui in zijn lange carrière.
Het geel was niet weggelegd voor Équipe Liturgique, dat met 88 punten op de 528 stek belandde. Dat lijkt laag, maar met 8672 sta je beslist in het linker rijtje. 

Geen opmerkingen: