woensdag 12 juni 2024

Cam Ye O'er Frae France

Om half 7 werden we wakker in kamer 107 in Pension Europa. We douchten en kleedden ons aan en stopten alles in de rugzakken, waarna we gingen ontbijten in Hotel Aitana. Een yoghurt, een Magdalena, een jus d'orange, een tosti met stokbrood en een koffie met melk of warme chocolademelk waren een redelijk stevig ontbijt.

We liepen terug naar Pension Europa, waar we onze regenbroeken aantrokken. De mijne zat helemaal onderin de rugzak.



In de losjes naar beneden komende regen liepen we over de brug Frankrijk binnen.




In station Hendaye wachtten we op de TGV naar Paris Montparnasse, waar we om 9.34 in rijtuig 5 op stoelen 117 en 118 vertrokken.

Ada las in "Durf te falen" van Elizabeth MayElizabeth May, ik in "De omwenteling of de eeuw van de vrouw" van Suzanna Jansen.

Tot mijn stomme verbazing kwam "Mothers little helper" van "The Rolling Stones" ook in het boek voor.

Na regen en zonneschijn kwamen we in Parijs in de regen aan.

We liepen op Montparnasse  naar metrolijn 4, waarin we voorin kwamen te zitten. Er zat geen machinist, maar je kon door het grote raam andere metro's aan zien komen en je zag overal lichtjes in het donker en veel licht bij de stations. Bij bochten had het veel weg van een spookhuis op de kermis als ineens een metro vlak voor je opdoemde.

In Gare du Nord waren we snel in de grote hal met de Grande Lignes. Bij "Pret" kochten we 2 stokbroden. Ada eentje met avocado, zongedroogde tomaat en salade, ik met zalm, mozzarella en salade.
Het vinden van een zitplek viel niet mee, maar uiteindelijk lukte het. Van het pinnen kon dat niet gezegd worden. Beide bankpasjes werden geweigerd. We hadden samen net genoeg geld om contant te betalen.

In de hal was het door de tocht of de airco zo fris, dat we onze jassen aantrokken, In de trein van 16.25 naar Amsterdam las ik "De omwenteling" uit, waarna ik op internet het laatste nieuws las.
We waren door Frankrijk gereisd, in het Schots "Cam Ye O'er Frae France" en bleven zitten tot Schiphol, waar we de trein naar Leiden namen om na bijna een half uur wachten de "aansluitende" sprinter naar De Vink te nemen. Om kwart voor 9 waren we terug van 2 weken Asturias.

Geen opmerkingen: