maandag 17 juni 2024

Bloedrode aardbeien

De kans om op deze maandagmorgen uit te slapen had ik niet.
Om 10 over 8 zou ik bloed laten prikken bij de huisartsenpraktijk. Daarbij moest ik nuchter komen. Het nachtje doorhalen na de winst op Polen kon ik dus vergeten.
Om half 9 kon ik eindelijk ontbijten. Ik las de krant, werkte aan mijn blog en deed wat kleine huishoudelijke klussen, waarna ik tussen de middag een maaltijdsoep uit het vriesvak opwarmde en dit met een paar boterhammen nuttigde. Met een gevulde maag fietste ik naar de volkstuin, waar ik met Ada thee dronk en wat aardbeien en frambozen plukte. Het was een karige oogst.
De combinatie van heel veel regen en koele temperaturen bleken niet gunstig voor het kweken van bloedrode aardbeien.

Om half 4 fietste ik naar huis, waar ik mijn schaatskleding aandeed. Met het relatief warme weer was ik op de fiets te warm aangekleed, maar op het ijs in IJshal De Vliet was deze kleding wel nodig. 
Na op de shorttrackbaan een speelse schaatsles gegeven te hebben aan een groepje van 5 kinderen, fietste ik een stuk met Walter Boon op om thuis brood te gaan eten met als toetje yoghurt met vla, muesli en de aardbeien.
Ik fietste naar Jos Drabbels. Samen reden we naar de skeelerbaan van Leiderdorp, waar de wekelijkse droogtraining van VIJL en IJVL was. En dit keer was het een droge droogtraining.

Net als vorige week was ik trainer van dienst. We liepen met een tiental schaatsers naar het strandje aan de Does, waar we een vijftal Steigerungen uitvoerden, een slalom deden tussen de fietsenrekken door, wat buikspieroefeningen deden en gingen luchtfietsen.

We wandelden naar de eerste molen, waarbij de achterste naar voren sprintte. Iedereen deed zo een viertal sprints, waarna we bij de molen de molenwieken deden gevolgd door een slalom tussen de in een cirkel staande deelnemers door.
We dribbelden naar de tweede molen, waar Gera en ik een laag poortje maakten met onze armen, waar de rest in ganzenpas onderdoor moest lopen.

We liepen naar de fietsbrug over de Dwarswetering. De steile opgang bood mogelijkheden voor diverse oefeningen. Allereerst de bochtstappen, die omhoog een stuk zwaarder zijn. Daarna een tweetal Steigerungen en een heuse sprint.
Op de terugweg deden we een lange Steigerung over de lange helling van de fietsbrug over de A4. Als je daar te vroeg op topsnelheid begint....
We sloten de training af met een blokje schaatsstappen op deze heerlijke zomeravond. Hoe leuk het lopen om de Does vorige week ook was, ik prefereer toch een droge droogtraining.

Geen opmerkingen: