donderdag 13 juni 2024

Morellenloop met een lepelaar

Gisteren hadden we weer een extra oppasdienst. 's Ochtends haalde ik op de boerenmarkt de broodbestelling op, waarna ik om 11 uur met mijn vrouw naar het Centraal Station fietste. We namen de trein naar Rotterdam Centraal, waar we twee OV-fietsen huurden. Ada reed meteen naar het huis van onze dochter, ik naar de school, waar onze oudste kleinzoon op zit.

Na de lunch fietsten we met hem naar de bibliotheek, waar we nieuwe boeken leenden.


Op deze wisselvallige dag plantten oma en kleinzoon een aantal bonen in de tuin. 's Avonds aten we aardappels met broccoli met een ijsje toe. Om 7 uur namen we afscheid en reisden naar huis.
Vanmorgen zou ik gaan hardlopen met een trainingsmaat. Helaas moest hij afzeggen door een gevoelige plek in de kuitspier. Maar hij vroeg bij de afmelding, of ik belangstelling had voor een maaltje morellen. Dat had ik, dus samen haalden we een bakje vol morellen uit de boom in zijn achtertuin.

Daarna deed ik nog wat inkopen bij "De Helianth". Thuisgekomen kleedde ik me om en in sportkleding liep ik naar de volkstuin toe, waar Ada al in de weer was. Na ruim 6 kilometer hardlopen maakte ik de lunchpakketten klaar, douchte me en woog me: 67,3 kilo.
Daarna fietste ik naar de volkstuin, waar ik met mijn vrouw lunchte. Aansluitend maakte ik het aardbeienbed schoon en plukte nog een handvol aardbeien.
Op de terugweg naar huis maakte ik nog een klein ommetje langs de rand van de Stevenshof. Daar zag ik een lepelaar, die in een boerensloot zijn kostje bij elkaar probeerde te scharrelen.


De natuur ligt vaak om de hoek....

Geen opmerkingen: