dinsdag 4 juni 2024

Quintana

Om half 7 werd ik wakker in een kleine wereld. Het was mistig. De slaap kwam niet meer terug. Om kwart over 7 dommelde Ada nog en stapte ik het bed uit om een rondje te gaan hardlopen.

Ik wilde naar El Remediu lopen, maar een tractor met een stel koeien erachter blokkeerde de weg.

Ik nam de afslag naar Quintana, waar een paard bladeren van een boom plukte en opat.

Onderweg naar Quintana kwam ik nog andere dieren tegen.


Het leek wel, of ik het "House of the rising sun" passeerde.

Via het station van Llames liep ik nog even het hoge pad tussen de weilanden. Op de terugweg naar huis sprak ik Sally en Peter nog even. Thuisgekomen na 6 kilometer lopen douchte ik me, waarna ik wilde gaan ontbijten.

Wilde, want er zou een nieuwe kast bezorgd worden vandaag en deze kwam vroeger dan gedacht. Ik moest mijn klerenkast leegruimen en daarna helpen met het demonteren van de oude kast. De kastdelen moesten naar de andere kamer gesjouwd worden. 

Met alleen een banaan op begon mijn maag toch wel te knorren. Ik was blij, dat ik om 10 uur kon ontbijten.
De kast, die net gebracht was, werd door de klusmannen in elkaar gezet. Toen zij klaar waren dronken we koffie en thee.
Het was wisselvallig weer. Om half 1 scheen het zonnetje en ik ging met Siebe en Ada wandelen. We liepen naar Quintana toe, waar we de drukke provinciale weg overstaken.

Daar klommen we tot de rand van Robléu, waar we bij een boerderij een stil weggetje insloegen met een mooi uitzicht.

Bij de eerstvolgende kruising wandelden we weer terug naar de drukke weg.

Onderweg hadden we 2 buitjes gehad en vlak bij huis liepen we weer in het zonnetje. Thuisgekomen kookte Ada bloemkool en wortel en maakte ze heerlijke schijven met rijst, ei en kaas. De lunch smaakte prima. Na de vaat ging ik naar boven om de klerenkast in gebruik te nemen.

Debutant Georg Steinhauser won in de Giro d'Italia verrassend een natte bergetappe na een lange solo. Na een bui te hebben afgewacht bracht ik weer een lading slakken naar de weilanden, waarna "Het Pilgrim Fathers complot" weer ter hand genomen werd.

Om half 10 aten we pompoensoep, tuinbonen en de rijstkaasschijven, die van vanmiddag nog over waren. Siebe had inmiddels een route van 16 kilometer uitgezet, die Ada en ik morgen gaan wandelen.

Geen opmerkingen: