zondag 30 juni 2024

1000

Op bewolkte dagen lopen de minimum- en de maximumtemperatuur niet zo ver uiteen.

Vandaag was, de naam zondag ten spijt, zo'n dag.
Het was een doorsnee zondag, waarbij we het rustig aan deden. Na een bezoek aan de Ekklesia haalden we nog wat vergeten boodschappen bij Ekoplaza en kochten we nog wat plantjes voor het kerkhof bij het Rembrandtplein.
Na thuis geluncht te hebben vertrok mijn vrouw naar de volkstuin. Ik had thuis nog wat kleine klusjes te doen, zag dat de ontsnapping van de dag door een valpartij in het peloton met Wout van Aert, Matteo Jorgenson en Laurens de Plus, doordat de vaart uit de achtervolging ging, definitief uit handen van het peloton zou blijven. Drie renners van Équipe Liturgique. Hoe is het mogelijk?

Met een omweg fietste ik naar de volkstuin toe om thee te drinken met mijn vrouw, sommige planten wat water te geven en heermoes te wieden. De laatste 10 kilometer van de door Kévin Vauquelin gewonnen etappe in Bologna gewonnen etappe keek ik op mijn mobieltje op de volkstuin.

Maar in de tweede lijn ontspon zich een tweestrijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard om het geel. De Deen kon zonder wedstrijdritme de Sloveen bijhouden. Met Remco Evenepoel op het vinkentouw kan dit een interessante Tour de France worden met nu al een zeer sterke Top-10.

Op weg naar huis passeerde ik, met dank aan de omweg eerder op de middag, de 1000 kilometer in de maand juni op mijn kilometerteller. De totaalstand van juni kwam daarmee op 1140 kilometer uit, een gemiddelde van 38 kilometer per dag. Het eerste half jaar heb ik 4764 kilometer gefietst. Niet gek als je in ogenschouw neemt, dat ik door ziekte in februari en de Meivakantie in Asturias 3 weken lang geen meter op de fiets gereden heb.

Vandaag had Équipe Liturgique, mede door de valpartij, een mindere dag met slechts 35 punten. Desondanks daalde ik slecht 64 plaatsen en sta ik nu met 123 punten op de 592e plaats. Nice is nog ver....

Geen opmerkingen: