dinsdag 4 juni 2024

Van shorttrackbaan naar strandtraining

Gisteren was een behoorlijk volgeplempte dag. Aan het eind van de ochtend ging ik naar het Stadhuisplein, waar om 12 uur gelijk met de sirenes het maandelijkse klimaatalarm was. Bij aankomst werd op een viool, een gitaar en een fluit "La Cygne" gespeeld.
Daarna haalde ik wat bloeddrukverlagende medicijnen op bij de Centraal Apotheek en vulde ik de voorraad levensmiddelen bij "De Helianth" aanvulde.
Na thuis geluncht en wat kleine klussen te hebben fietste ik om half 4 naar IJshal De Vliet. Daar zou ik kinderen schaatsles geven op de shorttrackbaan. Het schaatsen op zomerijs was een initiatief van IHCL en IJVL.
Na mijn schaatsen, handschoenen, scheenbeschermers en helm bij elkaar gezocht te hebben, vertrok ik naar de Marie Diebenplaats om voor het eerst van mijn leven in juni te gaan schaatsen. In juli heb ik eenmaal in "Thialf" op zomerijs geschaatst.

Voordat ik het ijs kon betreden sprak ik een tijdje met Jeroen Straathof, die bij zijn afscheid als voorzitter van de IHCL door de gemeente Leiden werd gehuldigd met de Gouden speld.

Zijn verdiensten voor de sport in het algemeen en de schaatssport in het bijzonder zijn onmiskenbaar. Maar toch, maar toch, een shorttracker maak je niet blij met een Gouden speld. Een shorttracker heeft veel meer aan een Gouden bocht!

De schaatsles was een feest van herkenning. Diverse kinderen, die ik schaatsles heb gegeven bij de IJVL, de buitenschoolse sport en het vakantieschaatsen, waren aanwezig. Alleen maar blije gezichten om je heen bij de eerste schaatsles op zomerijs. Het enige lastige was het mengen van 3 echte beginners met de rest van mijn groep.
Na het schaatsen in juni fietste ik snel naar huis, waar ik met Ada at. Ik deed mijn thermische onderbroek uit en een korte broek aan en fietste naar Katwijk toe, waar ik aan een achttal leden van IJVL en VIJL de maandelijkse strandtraining zou geven op deze niet al te warme dag.

We begonnen als opwarmertje met een korte strandstoelslalom en met een serie korte, gevarieerde oefeningen met schaatsstappen, statisch zitten, buikspieroefeningen, opdrukken en Steigerungen kwamen we uit bij de strandopgang. Altijd een zware oefening!
Op de terugweg deden we nog wat oefeningen waaronder een lange strandstoelslalom. Na afloop gingen de meesten op huis aan. Marion Poldervaart en Gera van Duijvenvoorde doken in het koude Noordzeewater, terwijl Henk Eveleens alvast wat gingen drinken in "Het Wantveld".

Een juiste keuze, want toen we naar huis gingen op deze bewolkte dag, waarop ik 50 kilometer fietste, wist de zon op de valreep toch nog een gaatje in het wolkendek te vinden.

Geen opmerkingen: