zaterdag 1 juni 2024

Piloña


Op een mooie Pinksterdag werden we om 8 uur pas wakker.
Ada en ik kleedden ons aan en gingen een stukkie wandelen in de omgeving. We klommen omhoog tot we vlak voor de driesprong naar El Remediu en Villamartin de Riba waren. Vlak ervoor sloegen we af naar Quintana. Op deze klim zagen we een langgerekte kilometerslange wolk boven het dal liggen met de heuvels er bovenuit torenend.

We liepen nog een doodlopend boerenpaadje in en op de terugweg sprak ik een tijdje met Pedro. Na 3 kilometer wandelen schoven we aan aan de ontbijttafel. Met een goed gevulde maag reden we naar het dal van de Piloña.

Bij La Villa Baxu parkeerden we de auto op een plekje langs een stil weggetje. We zouden een rondwandeling maken in dit mooie dal. Eerst klommen we de heuvel nog een stukje verder op, waardoor we een mooi uitzicht hadden. 

We daalden weer af en kwamen een oude vrouw tegen. We mochten zaad van de goudsbloemen plukken en diverse stekken van bloemen meenemen in een plastic tas om deze in de tuin te poten.

Via een mooie wandeling hadden we na een klim uitzicht na alle kanten in het dal van de Rio Piloña.

Asturias, paraiso naturel.

Langs de grote linde daalden we af naar La Villa Ribe en La Villa Baxu, waar we in een blauwgeschilderd café koffie met melk en warme chocolademelk dronken.

Gelaafd wandelden we naar de markt bij de kerk, waar Ada nog een witte geranium kocht. We reden terug naar Nava, waar Ana nog een brood haalde en vandaar gingen we huiswaarts.
We aten om 3 uur een linzenschotel. Ada en Siebe gingen in de tuin de planten poten, ik bracht het glaswerk naar de glasbak en maakte een kort ommetje. Op de terugweg vond ik een briefje van € 5,-.
Daarna keek ik naar de koninginnenrit van de Giro, die gewonnen werd door Tadej Pogacar. Dat kon mijn Giroploeg niet zeggen, want we kelderden naar plaats 500, na vrijdag nog op 166 te hebben gestaan.
Het was vandaag bewolkt maar droog, maar met 18 graden Celsius was het prima weer. Toen Sally langsliep omdat ze de honden uitliet, wandelden Ana en ik met haar mee tussen de weilanden door.
We aten en deden, wat iedere Christen geacht wordt te doen op deze Pinksterdag. De duivel verslaan.

Wij deden dat met de zeeduivel. We verslonden deze met veel smaak. De Damm, niet de verwarren met "Damn", smaakte er goed bij.

's Avonds speelden we nog een potje Keezbord. Siebe en Bert wonnen deze keer. Morgen gaan we naar Aviles.

Geen opmerkingen: