zaterdag 27 april 2024

Koningsdagloop


Na de 100 Bruggenloop van donderdag was het op vrijdag oppasdag in Rotterdam. Na een halve marathon pak ik altijd een rustdag en op een natuurlijke wijze had ik deze met spelen met de kleinkinderen, een wandeling naar de dichtstbijzijnde bibliotheek en veel voorlezen.

Vanmorgen regende het op deze Koningsdag behoorlijk hard.

Daar ik gravin Ada van Holland beloofd had om de thuis opgekweekte tomatenplanten naar haar volkstuin te brengen was er een kleine complicatie. 

De fietstas was geen optie, dus ik huurde voor de eerste keer sinds 2 jaar een auto van Greenwheels

Onder moeders paraplu wandelden we naar de standplaats toe.

We reden naar huis en laadden de planten in, die we naar de volkstuin brachten. Het was op deze Koningsdag niet bepaald een Koninginnenrit.

We reden nog even langs mijn schoonmoeder om wat planten af te geven en reden terug naar de standplaats. Inmiddels was het droog geworden.
We wandelden naar huis, dronken koffie en thee en fietsten naar de volkstuin. Terwijl mijn vrouw haar groene vingers aan het werk zette, vond ik het tijd om mijn benen te laten spreken.

Op het warmst van de dag begon ik aan de Koningsdagloop van ruim 6 kilometer. Vanaf ons huis liep ik zoveel mogelijk langs de rand van de Stevenshof. 

De halve marathon van eergisteren had ik goed verteerd. Het lopen ging soepel. Volgens mijn marathonschema is morgen weer een 10 kilometer aan  de beurt. Het is dan precies 2 weken voor de Leiden Marathon.

Geen opmerkingen: